MEGADETH, BLIND GUARDIAN, GRAND MAGUS: RELEASE 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024. O ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΚΟΛΙΟΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ


 Παρασκευή 14 Ιουνίου και το φετινό Release «παίρνει» μπροστά με 3 μεγάλα συγκροτήματα. Πρώτοι οι Σουηδοί Grand Magus που έδωσαν την πρώτη συναυλία τους μετά από 21 μήνες απραξίας. Το power metal τρίο έπαιξε ένα best of set, με το γνωστό heavy ήχο της δεκαετίας του 80- με doom στοιχεία, έχοντας ένα πολύ καθαρό ήχο. Εν αναμονή του καινούργιου δίσκο τους όπως μας είπε ο κιθαρίστας/τραγουδιστής Janne „JB“ Christoffersson, το συγκρότημα έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση , μπροστά σε 5.000 περίπου, που όλο κι αυξανόντουσαν.
Με τη δύση του ήλιου, στη μεγάλη σκηνή του Release εμφανίζονται οι αγαπημένοι του ελληνικού metal κοινού, οι Γερμανοί Blind Guardian . H παρουσία τους κράτησε 60 λεπτά κι έπαιξαν το set list της God Machine tour 2023 που είχαμε ακούσει και στις 4 εμφανίσεις τους, του προηγούμενου χειμώνα (με ελάχιστες αλλαγές).  Από την μεγάλη οθόνη της σκηνής, προβαλλόντουσαν τα εξώφυλλα των δίσκων τους με τον Hansi Kürsch σε μεγάλη φόρμα, με την Power metal 6άδα (είχαν και πληκτρά) πραγματοποίησε μια υποδειγματική παρουσία, με τα τρία παλιά κλασσικά κομμάτια τους (Brad’s Song, Mirror Mirror και τον ύμνο Valhalla) σε ένα ατελείωτο sing along. H …συνέχεια στις 26 Ιουλίου στο Chania Rock Festival.


Μετά από 8 χρόνια σε headline show στο Release και μπροστά σε 14.-15.000 περίπου κόσμο, με το εξώφυλλο του τελευταίου δίσκου τους να δεσπόζει στη μεγάλη οθόνη, χωρίς εφέ αλλά με πλούσιο φωτισμό, η 4άδα των Megadeth με μπροστάρη τον τεράστιο Dave Mustaine, ξεκινά με το  The Sick, the Dying... and the Dead! από τον καινούργιο δίσκο τους  κι ακολουθεί εάν φοβερό best of set που βασίστηκε κυρίως στα άλμπουμ Rust in Peace και Countdown to Extinctiony, με την προσθήκη 2 καινούργιων τραγουδιών από το The Sick, the Dying ...and the Dead αλλά και με τα Trust και Mechanix (από το Killing is my Business) όπου έγινε πανζουρισμός!
Εκείνο που μού έκανε μεγάλη εντύπωση είναι η ικανότητα του Mustaine όταν προσλαμβάνει καινούργιους μουσικούς, να τους «κουρδίζει» και να ακούγονται σαν να είναι χρόνια μέλη της μπάντας του. Μια ευχάριστη έκπληξη, ήταν η εμφάνιση της μασκότ τους Vic με κοστούμι που έκανε φωνητικά μαζί με τον Mustaine. Σε γενικές γραμμές ήταν μια πολύ καλή εμφάνιση σε μεγάλο υπαίθριο χώρο με τον κόσμο να τους καταχειροκροτεί στο τέλος και τον Mustaine να ανταποδίδει, ευχαριστώντας  τους οπαδούς για την στήριξη τους.
Οι Grand Magus κι ο Mustaine αριστερά


Υ.Γ.
Δεν λέγεται τι άκουσε ο σεκιουριτάς από τον Mustaine όταν ζήτησε από τους φωτογράφους να απομακρυνθούν μπροστά από τη σκηνή, από το δεύτερο κιόλας τραγούδι, κάνοντας προφανώς λάθος!    

Κείμενο: Επαμεινώνδας Κολιός

Φωτογραφίες: Γιάννης Μπίθας

16/6/24

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου