Ο ΠΑΛΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ: FOCUS/MC 5/JON ANDERSON (Yes)

Το 12ο άλμπουμ του θα κυκλοφορήσει το Ολλανδικό prog συγκρότημα των Focus, με τίτλο Focus 12, Το συγκρότημα παρουσίασε το κομμάτι του Fjord Focus με υποδειγματικό παίξιμο στην κιθάρα από τον Menno Gootjes που συνοδεύεται στα πλήκτρα από τον Thijs Van Leer. Το Fjord Focus είναι μια όμορφη, κλασική σύνθεση του Thijs με υπέροχους ρυθμούς 12/8 που παρέχονται από τον ντράμερ Pierre van der Linden» λέει ο μπασίστας Udo Pannekeet, που έκανε συμπαραγωγή στο άλμπουμ. «Το σόλο κιθάρα είναι ένα από τα καλύτερα σόλο που έχουμε γράψει στο στούντιο. Θυμάμαι ότι είχα ξαφνιαστεί τότε, δεν περίμενα από τον Goojtes να έπαιζε ένα τόσο καλό σόλο». Το Focus 12 θα κυκλοφορήσει στις 12 Ιουλίου σε CD, βινύλιο και ψηφιακά.


Έχουν γραφτεί πολλά για τη συνεισφορά στο σύγχρονο ήχο των MC5 που με τα τραγούδια τους αλλά και τις εμφανίσεις τους έφεραν επανάσταση στο rock επηρεάζοντας άμεσα συγκροτήματα όπως οι Clash, Rage Against the Machine, Ramones κ.α..
Το σπουδαίο Αμερικάνικο συγκρότημα ανακοίνωσε τον καινούργιο δίσκο τους Heavy Lifting, 53 χρόνια μετά το άλμπουμ High Time(1971) με ημερομηνία κυκλοφορίας την 18 Οκτωβρίου, μία ημέρα πριν από την εισαγωγή τους συγκροτήματος στο Rock And Roll Hall Of Fame του 2024, όταν θα λάβουν το «Βραβείο Μουσικής Αριστείας». Το Heavy Lifting ακούγονται η κιθάρα και τα φωνητικά από το ιδρυτικό μέλος των MC5, Wayne Kramer, ο οποίος έγραψε επίσης 12 από τα 13 τραγούδια του άλμπουμ μαζί με τον τραγουδιστή/τραγουδοποιό, Brad Brooks. Ο Kramer ήταν το τελευταίο ενεργό μέλος των MC5 αλλά πέθανε ξαφνικά τον Φεβρουάριο, ακολουθούμενος από τον θάνατο του ντράμερ Dennis "Machine Gun" Thompson τον Μάιο.

Είναι η τελευταία στούντιο ηχογράφηση του Thompson.
Μιλώντας στο αγγλικό περιοδικό Uncut(Νοεμ. 2023), ο Kramer είπε ότι το Heavy Lifting, συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε το High Time και θεωρεί ότι σαν άλμπουμ αντικατοπτρίζει τις σημερινές προκλήσεις. Την  παραγωγή έκανε ο Bob Ezrin και συμμετέχουν οι Slash, Τom Morello, William DuVall, Vernon Reid, Don Was και Tim McIlrath. Οι σταθεροί μουσικοί που παίζουν είναι οι Vicki Randle (Aretha Franklin), Stevie Salas (Parliament, Rod Stewart, Abe Laboriel Jr. (Paul McCartney), Winston Watson Jr. (Bob Dylan) και Joe Berry (M83). Το Heavy Lifting θα περιέχει 13 τραγούδια και θα κυκλοφορήσει σε 2πλό CD, 2πλό βινύλιο όπου και στις 2 εκδόσεις θα περιέχεται bonus δίσκος με 10 κλασικά  τραγούδια τους.


Από το 2008, ο τραγουδιστής και συνιδρυτικό μέλος των Yes, Jon Anderson αποτελεί παρελθόν από το Μεγάλο progressive συγκρότημα και ακολουθεί τη δική του πορεία. Οι Bad Geeks αποτελούν τη νέα του προσπάθεια και στις 23 Αυγούστου θα κυκλοφορήσουν το πρώτο άλμπουμ τους με τίτλο True, ενώ ήδη παρουσίασαν το πρώτο video single που τιτλοφορείται Shine On. Το True αποτελείται από 9 τραγούδια και ο ήχος τους μάς ταξιδεύει στον κλασικό ήχο των YES της δεκαετίας του 70. Η συμπαραγωγή, το μιξάρισμα και η ηχοληψία έγινε από τον μπασίστα των Bad Geeks Richie Castellano που ήταν μέλος των Blue Oyster Cult, τα τελευταία χρόνια.



 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου