ΑΓΝΗ


 Την Αγνή Χατζηκοττάκη, την γνωρίσαμε το 1974, αλλά αρκετά χρόνια πριν, δοκίμαζε τη φωνή της στις παρέες της που την παρότρυναν να ασχοληθεί σοβαρά με το τραγούδι κάνει επαγγελματική καριέρα. Έτσι δήλωσε συμμετοχή σε ένα διαγωνισμό τραγουδιού στον οποίο πήρε την πρώτη θέση, ερμηνεύοντας την επιτυχία της Βίκυ Λέανδρος, Apres toi. Ξεχώρισε για την απαλή και ήρεμη φωνή της, που την διευκόλυνε να ερμηνεύσει τα αντίστοιχα τραγούδια.
Οι περισσότεροι την έμαθαν τη δεκαετία του '80, ειδικά την περίοδο που συνεργάστηκε με τον Λουκιανό Κηλαηδόνη και τον Γιάννη Μηλιώκα, αλλά η καριέρα της είχε ξεκινήσει μια δεκαετία πίσω όπως διαβάσατε πιο πάνω. Τη δεκαετία του 80, τα διαφημιστικά σποτ (ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά εκτινάχθηκαν) και η Αγνή, «προσέφερε» τη φωνή της σε αρκετά από αυτά, με πιο χαρακτηριστικό το θρυλικό πλέον "είμαι κεφάτη γυρίζω απ' το Βερόπουλο"!
Το 1979 συμμετείχε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με το τραγούδι «Που αν ψάξω να σε βρω» σε στίχους και μουσική του Γιάννη Βαλαβάνη.

Έτσι τα επόμενα χρόνια άρχισε να τραγουδάει ξένα τραγούδια (σ.σ. έτσι τα λέγαμε τότε) αλλά και Χατζιδάκι, σε club της Αθήνας όπως το ABC στην Πλτ. Αμερικής. Κυκλοφόρησε μια σειρά μικρών δίσκων όπως «Καινούργια Αγάπη / Στη Γη Της Αγάπης»(1972),
 «Τώρα Δεν Μπορείς, Έλα Και Συ Φίλε»(1974), «Που Να Ψάξω Να Σε Βρω / Γύφτισσα Ζωή(1979),

Το παράδοξο ήταν ότι τα τραγούδια που κυκλοφορούσε σε μικρούς δίσκους, δεν τα ερμήνευε στα μαγαζιά που εμφανιζόταν γιατί….δεν ταίριαζε το ρεπερτόριο!
 Κυκλοφόρησε τα άλμπουμ Αν Έφτιαχναν Τον Κόσμο Τα Παιδιά(1984), Σαν Νυχτερινό Πέρασμα (1987), Ξέρω Να Κερδίζω
(1991), Η Αγάπη Είναι Για Λίγους
(2001), Όταν Αλλάζει Ο Καιρός
(2005), Αν θυμηθείς το όνειρό μου (2011), ενώ συμμετείχε στα άλμπουμ Χτυποκάρδια Του '60(1988) μαζί με τους Αντώνη Ζαφειρόπουλο, Γιώργο Λιναρδάκη, Βερόνικα, Σαμπρίνα Και  Γιώργο Μελέκη και  Ταξίδι Απ' Το Παράθυρο(1988) μαζί με τους Βασίλη Γκίνο, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Λουκιανό Κηλαηδόνη

 Το άλμπουμ της" Όταν αλλάζει ο καιρός" περιέχει διασκευές και δικά της τραγούδια σε επανεκτελέσεις όπου έχει συμπεριλάβει τη διασκευή της σύνθεσης των Βαγγέλη Παπαθανασίου/Γιώργου Παπαστεφάνου, Summer     Dream  από το soundtrack Επιχείρηση Απόλλων. Ακούστεεδώ. Στο άλμπουμ Νυχτερινό Πέρασμα συνεργάστηκε με τον Κώστα Τουρνά.


Πηγή: Συνέντευξή της Αγνής στο Music Corner. Πατήστε εδώ

Α.Ρ.

25/6/24

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου