WHO-LIVE AT ISLE OF WIGHT FESTIVAL (1970)

Η εμφάνιση των Who το βράδυ της 29ης Αυγούστου 1970 στο Isle Wight Festival ήταν μεγαλειώδης κι έμεινε στην ιστορία τους σαν μια από τις καλύτερες εμφανίσεις τους

  ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ FESTIVAL
To Isle of Wight Festival είχε ξεκινήσει να διοργανώνεται από το 1968 στο The Isle of Wight, ένα νησάκι στο νότιο άκρο της Μ.Βρετανίας, στη Μάγχη ή αν προτιμάτε στο English Channel, κοντά στα ηπειρωτικά Πόρτσμουθ και Σάουθάμπτον. Το φεστιβάλ του 1970 διοργανώθηκε από τις 26 έως και 31 Αυγούστου 1971 και ίσως ο κόσμος να ήταν περισσότερος από αυτόν που συγκεντρώθηκε στο Woodstock(σ.σ. και στα 2 φεστιβάλ δεν υπάρχουν επίσημες πωλήσεις εισιτηρίων λόγω της κατάστασης που επεκράτησε)
Εκτός από τους Who συμμετείχαν και οι Rory Gallagher, Cactus, Chicago, Doors, Lighthouse, Moody Blues, Miles Davis, Joan Baez, Joni Mitchell, Jethro Tull, Sly and the Family Stone, Ten Years After, Emerson, Lake & Palmer και Free.
ΤΟ CD
΄Όταν στις 29 Αυγούστου 1970 οι Who ανέβαιναν στη σκηνή του festival Isle of Wight, το Tommy είχε κυκλοφορήσει και μάλιστα είχε κερδίσει τα σχόλια μουσικών δημοσιογράφων και κοινού. Τι απέμενε λοιπόν για το συγκρότημα; Μπροστά σε λαοθάλασσα με τον αριθμό των θεατών να κυμαίνεται μεταξύ 600.000 και 700.000 (δεν υπάρχει σαφές νούμερο, μόνο με υπολογισμούς!) να τα δώσουν όλα. Κι αυτό έκαναν. Το συγκρότημα ήταν ήδη ήταν σε περιοδεία, παίζοντας κυρίως το Tommy όπου το κοινό αντιδρούσε θετικά στα τραγούδια. Οι Who ξεκίνησαν το σετ τους στις 2:00 π.μ, αφιερώνοντας το μεγαλύτερο  χρόνο του set τους στα τραγούδια του Tommy (έπαιξαν 20, μερικά από αυτά λίγων δευτερολέπτων) αλλά θα ξεχωρίσω τα Pinball Wizard, Overture, It's a Boy, The Acid Queen και Sparks.


Ο Pete Townshend πέρασε και κάποια άλλα στο setlist της βραδιάς, τα Water (B!Side στο 5:15), I Don't Even Know Myself (κι αυτό B!side) και Naked Eye( τη studio εκτέλεση θα την ακούσετε στο άλμπουμ Odds and Sods). Και τα 3 πέρασαν απαρατήρητα, με τις εντυπώσεις να κερδίζουν τα Substitute, My Generation, Magic Bus, I Can't Explain και οι διασκευές Shakin' All Over και Summertime Blues. Ένα set list βασισμένο πάνω στο Τommy που ήταν η πρόσφατη κυκλοφορία τους.
 
TRIVIA
Παρ΄όλο που η εμφάνιση έγινε το 1970, η κυκλοφορία του cd και dvd έγιναν πολύ αργότερα, τον Οκτώβριο του 1996, γι αυτό και η εμπορική επιτυχία του cd ήταν μέτρια(Νο 84 Μ.Βρετανία, Νο 195 Αμερική)   
 
ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΤΑ
Το εναλλακτικό εξώφυλλο του cd


Μετά από εκείνη τη βραδιά της 29ης Αυγούστου 1970, πέρασε ένας χρόνος για να κυκλοφορήσουν το Who’s Next (1971)
Όσο αφορά τη δισκογραφική κυκλοφορία (1996), ακολούθησε το BBC Sessions live ηχογραφημένο στα studio του BBC (2000).

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

8/1/24

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου