ΑΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΟ VIDEO ΤΩΝ LED ZEPPELIN/ΟΙ AEROSMITH ΑΠΟ ΤΟ 1974

 

Το πρώτο εξάμηνο του 1974 τα πράγματα για τους Aerosmith, εξελισσόντουσαν δύσκολα. Μετά την κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ τους(1973, Νο 21 Αμερική) που παραδόξως πήγε καλά, και το γράφω αυτό γιατί οι άνθρωποι της CBS δεν τους πίστευαν, το Get Your Wings (1974, Νο74 Αμερική) δεν πήγε καθόλου καλά και παρ΄όλη την περιοδεία, όπως διαβάσατε, σταμάτησε χαμηλά. Τα singles, που βοηθούν στην επιτυχία ενός άλμπουμ απέτυχαν (το Same Old Song And Dance- δεν μπήκε καν στο Top100!, τα S.O.S. και η διασκευή τους στο Train Kept A Rollin' επίσης απέτυχαν) με τον ντράμερ Joey Kramer  να στα απομνημονεύματά του στο βιβλίο του Hit Hard: A Story of Hitting Rock Bottom "κάναμε περιοδείες όλο το 1974 και παραλίγο να αυτοκτονήσουμε».

Και ξαφνικά εκεί που το παιχνίδι φαινόταν χαμένο, τους κάλεσαν στην τηλεοπτική εκπομπή The Midnight Special του NBC όπου έπαιξαν τα Dream On και τη διασκευή τους στο R&B τραγούδι, σύνθεση του Tiny Bradshaw(1907-1958) "Train Kept A-Rollin'".  Ήταν τόσο καλή η ερμηνεία τους, ειδικά στο Train Kept A Rollin' (το έχουν διασκευάσει και οι Yardbirds) που τράβηξαν την προσοχή  του κόσμου, με το τρίτο άλμπουμ τους Toys In The Attic να κυκλοφορεί οκτώ μήνες αργότερα και να γίνεται…επί τέλους- επιτυχία. Η πιστοποίηση όμως έγινε από αυτήν την εκπομπή!

23 λεπτά από video που δεν είχε προβληθεί, δείχνει τους Led Zeppelin στη συναυλία τους Pontiac Silverdome του Μίσιγκαν στις 30 Απριλίου 1977. Τη συναυλία είχαν παρακολουθήσει 76.200 θεατές, αντί 10,504$. Το video είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Jim Kelly που τραβούσε πλάνα με κάμερα 8 χιλιοστών από συναυλίες της δεκαετίας του 1970. Το video που θα δείτε πέρασε την κατάλληλη ψηφιακή επεξεργασία και θα πρότεινα να το δείτε όχι τόσο σαν fans των Led Zeppelin όσο σαν καταγραφή συναυλίας πριν 50 χρόνια.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

7/1/24




Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου