VIDEO ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ KISS

 

Μετά από 1767 ημέρες περιοδείας (μεσολάβησε και η πανδημία!), οι Kiss το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 ολοκλήρωσαν την αποχαιρετιστήρια περιοδεία τους με την ιστορική πλέον εμφάνισή τους μπροστά σε 20.000 μέλη του Kiss Army, στο Madison Square Garden της Ν. Υόρκης. Θεωρητικά, το συγκρότημα δεν πρόκειται να ξανά περιοδεύσει,  περιοριζόμενο σε μεμονωμένες εμφανίσεις. Όμως η δήλωση του Gene Simmons για την διαιώνιση του συγκροτήματος μέσα από avatars που δημιουργήθηκαν με τη μορφή των μελών, βάζει νέα διάσταση στην πορεία τους.
Τα avatars δημιουργήθηκαν από την εταιρεία  Industrial Light & Magic σε παραγωγή της Pophouse Entertainment που βρίσκεται πίσω από την αντίστοιχη ενέργεια των ABBA και το σόου που γνωρίζει μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια.Το concept (δηλαδή η εμφάνισή τους, έκανε πρεμιέρα στο τέλος της συναυλίας τη ν ώρα που έπαιζε το God Gave Rock And Roll To You.  Έτσι κι αν οι …κανονικοί Kiss αποφασίσουν να αποσυρθούν, η τεχνολογία επιτρέπει να  συνεχίσουν την πορεία τους, παίζοντας 2 και 3 φορές την ίδια ημέρα, σε  διαφορετικό μέρος!


 Ο Paul Stanley είπε: «αυτό που καταφέραμε ήταν εκπληκτικό, αλλά δεν είναι αρκετό. Το συγκρότημα αξίζει να συνεχίσει να ζει γιατί το συγκρότημα είναι μεγαλύτερο από εμάς. Είναι συναρπαστικό για εμάς να κάνουμε το επόμενο βήμα και να δούμε τους KISS να γίνονται αθάνατοι».«Μπορούμε να είμαστε για πάντα νέοι και για πάντα εμβληματικοί πηγαίνοντάς σε μέρη που δεν έχουμε ονειρευτεί ποτέ πριν», πρόσθεσε ο Simmons. «Η τεχνολογία θα κάνει τον Paul να πηδήξει πιο ψηλά από ό,τι είχε κάνει ποτέ πριν .Το μέλλον είναι τόσο συναρπαστικό,μπορούμε να ζήσουμε για πάντα!»». Σε αυτή την περίπτωση, τόσο στην εικόνα όσο και στον ήχο θα είναι έτοιμη και προηχογραφημένη, με τον Simmons να είναι ανοιχτός σε αυτήν την ιδέα. Εξ΄αλλου, σε ανύποπτο χρόνο, στα τέλη της δεκαετίας του 80, που δεν υπήρχε υποψία ψηφιακής τεχνολογίας, είχε πει ότι οι Kiss θα συνεχίσουν να υπάρχουν στην αιωνιότητα, αφού πίσω από το μακιγιάζ δεν θα φαίνεται ποιος μουσικός παίζει (σ.σ. αρκεί να παίζει καλά!) .
Οι ζωντανές ημερομηνίες από τις συναυλίες με avatar δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

Α.Ρ.

10/12/23

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. Avatar?????..... Τι μλκς είναι αυτές! Μας έφαγε η τεχνολογία και η απροσωπη, ανευρη, μηδενική εποχή που ζούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή