NEWS OF THE WORLD (19/12/23)

 

• Μια συνεργασία που έπρεπε να είχε γίνει μερικά χρόνια πριν. Στο καινούργιο video των Amon Amarth, Saxons And Vikings,  συμμετέχουν και οι Saxon αφού ο Biff κάνει ντουέτο με Johan Hegg. Στο video συμμετέχουν ακόμα και οι Paul Quinn και Doug Scarratt από τους Saxon, με την επική σκηνή οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές, Saxons And Vikings να πολεμούν, την ώρα που ο Quinn΄παίζει το σόλο!
• Με τον Mike Portnoy να επιστρέφει στους Dream Theater, χωρίς μάλιστα να έχει ενημερώσει από πριν τους συντρόφους του στους Sons Of Apollo, οι Derek Sherinian και Ron 'Bumblefoot' Thal σχημάτισαν τους Whom Gods Destroy. Ήδη υπέγραψαν στην InsideOut Music και το πρώτο άλμπουμ τους Insanium θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2024. Μαζί τους ο τραγουδιστής Dino Jelusick, ο μπασίστας Yas Nomura κι ο ντράμερ Bruno Valverde. Ένα πρώτο δείγμα από το άλμπουμ τους θα έχουμε τον Ιανουάριο.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών ο ντράμερ των Mahogany Rush, Jimmy Ayoub που είχε παίξει σε όλα  τα άλμπουμ τους από το 1972 έως και το 1981.

• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών ο πρώτος ντράμερ των AC/DC, Colin Burgess. Ήταν μέλος τους από τις πρώτες ημέρες του 1973 όταν στο συγκρότημα ήταν εκτός από τα 2 αδέλφια Angus και Malcolm Young, ο τραγουδιστής Dave Evans κι ο μπασίστας Larry Van Kriedt. Ο Burgess είχε παίξει στον πρώτο μικρό δίσκο του συγκροτήματος, στο τραγούδι Can I Sit Next To You Girl κι είχε απολυθεί το Φεβρουάριο του 1974 όταν είχε ανέβει στη σκηνή μεθυσμένος. Τον αντικατέστησε ο Phil Rudd.
 • Λίγο πριν την κυκλοφορία του δεύτερου album τους, οι Gemma παρουσιάζουν ακόμα ένα καινούργιο τραγούδι τους, αυτή τη φορά το 'Ποτέ'. Ένα δυναμικό, σκοτεινό, ατμοσφαιρικό και χορευτικό τραγούδι που συνοδεύεται από ένα πολύ καλό video που πρωταγωνιστεί η Κοραλία Παλιεράκη σε κινηματογράφηση Αλέξανδρου Ηλιάκη. Οι ίδιοι λένε ότι είναι εμπνευσμένοι από τους αρχαίους παγανιστικούς κρητικούς ήχους αλλά και από τους πρωτοπόρους της ηλεκτρονικής μουσικής, που τους βοήθησαν να δημιουργήσουν ένα μοναδικό χορευτικό και συνάμα ατμοσφαιρικό show που δεν πρέπει να χάσετε. Οι Gemma΄έρχονται από το Ρέθυμνο, σχηματίστηκαν ρο 1017 κι αποτελούνται από τους Δανίλη Ευαγγελία φωνή, Καπαρό Γιώργο: Παραγωγή, σύνθεση, λούπες, synths, κιθάρες,  Μαυρογιαννάκη Νίκο: Τύμπανα, Πασχίδης Αναστάση: Μπάσο και Σπινθουράκη Αποστόλη: Κρουστά
www.gemmaband.com


• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών το ιδρυτικό μέλος και ντράμερ των Misfits, Manny Martinez.
• Σε συνέντευξή του στον 105.5 WDHA του New Jersey, o Sebastian Bach για ακόμα μια φορά διατύπωσε την απορία του γιατί οι Skid Row δεν επανασυνδέονται αφού τώρα πλέον δεν συντρέχει κανένας λόγος για το αντίθετο. Οι Rachel Bolan κι ειδικά ο Dave "Snake" Sabo έχουν εντελώς διαφορετική άποψη…
• Στη συναυλία των Deep Purple στο Bandland festival του Bengaluru της Ινδίας, στις 17 Δεκεμβρίου, τη θέση του άρρωστου Don Airey πήρε ο Adam Wakeman.
• Ο ντράμερ του ισραηλίτικου heavy metal συγκροτήματος Persephope, Yotam Haim σκοτώθηκε κατά λάθος από τις Ισραηλινές δυνάμεις στρατού ότανα τον εξέλαβαν για …εχθρό. Ο 28χρονος ντράμερ ήταν ένας από τους ομήρους που βρίσκονται στα χέρια της Hamas.

•  18 χρόνια μετά  την τελευταία εμφάνισή τους στη χώρα μας , το 2005 στο Terra Vibe, οι Korn ξανά έρχονται στην Αθήνα στα πλαίσια του Ejekt Festival 2024.  Τα εισιτήρια θα κυκλοφορήσουν την Τετάρτη και θα ενημερωθείτε από ανάρτηση του Rockmachine.gr • Καινούργιο τραγούδι έχει ο πρώην τραγουδιστής των Skid Row, Sebastian Bach. Τίτλος του What Do I Got To Lose? κι ακούγεται όπως …τότε. Το τραγούδι είναι σύνθεση των Bach, Myles Kennedy και Elvis Baskette (Mammoth WVH, Slash) και στο video παίζει κι ο πρώην ντράμερ των Skid Row, Rob Affuso. Ακούστε το! • Οι Magnum ακύρωσαν ολόκληρη την ευρωπαϊκή περιοδεία τους του 2024 καθώς ο κιθαρίστας και βασικός συνθέτης τους Tony Clarkin, διαγνώστηκε με μια σπάνια και ανίατη πάθηση της σπονδυλικής στήλης.





Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου