ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ: PORCUPINE TREE/TARJA TURUNEN /MIKE MANCINI (πρώην Dream Theater)

 

Closure/Continuation.Live είναι ο τίτλος του live άλμπουμ των  Porcupine Tree που θα κυκλοφορήσει στις 8 Δεκεμβρίου και περιλαμβάνει ηχογραφήσεις από την περιοδεία τους του 2022. Το Closure/Continuation.Live θα είναι διαθέσιμο σε deluxe έκδοση 2CD/2Blu-ray deluxe versionμε 60σέλιδο βιβλίο, box set βινύλιου και Blu-ray/DVD με Dolby Atmos surround sound, 5.1 Audio σεd 24-bit high-resolution audio.Η ηχογράφησή του έγινε στις 7 Νοεμβρίου 2022 στο Amsterdamκαι η σύνθεση τους ήταν Steven Wilson τραγούδι, πλήκτρα, κιθάρα, Richard Barbieri πλήκτρα/synthesizers και Gavin Harrison ντραμς. Μεταξύ των κομματιών που περιέχει είναι και τα κλασικά «Trains», «Fear Of A Blank Planet»και «Anesthetize».



Το πρώτο προσωπικό άλμπουμ ετοίμασε ο ντράμερ των Dream Theater, Mike Mangini. Τίτλος του Invisible Signs, θα κυκλοφορήσει μέσα στο Νοέμβριο (χωρίς να έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία) με τον άνθρωπο που αντικατέστησε τον Mike Portnoy, να παρουσιάζει ένα δείγμα των καινούργιων κομματιών του. Το τραγούδι είναι το «Freak Of Nature» και οι μουσικοί τον  συνοδεύουν είναι οι Tony Dickinson μπάσο, Ivan Keller και Gus G. Κιθάρες, ο πρώην Evanescence Jen Majura τραγούδι, με τον ίδιο τον Mancini να έχει γράψει όλους τους στίχους και τη μουσική. «Οι στίχοι του «Freak Of Nature» προέκυψε από τη δύναμη που έχουν οι δυνάμεις και οι νόμοι της φύσης. Αλλά δεν σταμάτησα εκεί, αλλά «άνοιξα» το νόημά τους σε άλλα «φρικιά της φύσης»  όπως μουσικούς και αθλητές όπως ο Αμερικανός ποδοσφαιριστής Rob Gronkowski, των New England Patriots, που παίζει με  ασταμάτητη δύναμη» λέει ο Mancicni. Να διευκρινίσω ότι όταν λέει Αμερικανός ποδοσφαιριστής, δεν εννοεί το ποδόσφαιρο όπως το εννοούν όλοι οι άνθρωποι του πλανήτη (για τους Αμερικάνους αυτό είναι soccer) αλλά αυτό που φοράνε μια μάσκα με γρίλιες και πλακώνονται στο ξύλο, ώσπου να περάσουν μια μπάλα σαν πεπόνι μέσα από πανύψηλα δοκάρια.


 

«Ήταν πρόκληση για εμένα να μπω σε ένα άλλο κόσμο τραγουδιών και να τα διασκευάσω, με το δικό μου τρόπο, κάνοντας τα να ακούγονται στοιχειωμένα (spooky). Και σε αυτό βοήθησαν οι Jim Dooley και Tim Palmer» λέει η Tarja Turunen για την κυκλοφορία του χριστουγεννιάτικου άλμπουμ της που θα κυκλοφορήσει στις Νοεμβρίου με τίτλο Dark Christmas και στην ουσία αποτελεί συνέχεια του From Spirits And Ghosts (2017). Στο καινούργιο άλμπουμ της έχει συμπεριλάβει 12 διασκευές χριστουγεννιάτικων τραγουδιών όπως τα «Last Christmas»(Wham!), «All I Want For Christmas Is You»( Mariah Carey), «Wonderful Christmastime»( Paul McCartney) αλλά  και τα κλασικά «Jingle Bells», «Frosty The Snowman» που είναι και το πρώτο video, «Rudolph The Red-Nosed Reindeer» κι ένα καινούργιο,  το «Dark Christmas».

13/11/23
 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου