NEWS OF THE WORLD (3/11/23)


•  Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών, ο Seijiro Udo, ο πιο γνωστός Ιάπωνας διοργανωτής συναυλιών. Υπολογίζεται ότι διοργάνωσε περισσότερες από 10.000 συναυλίες με μεγάλα ονόματα όπως Eric Clapton, Bob Dylan, KISS, Aerosmith, Santana, Jeff Beck, Bruce Springsteen, David Bowie, Billy Joel, Bon Jovi, George Harrison, The Who, Van Halen, TOTO, Bryan Adams. Ο Udo (καμία σχέση με τον πρώην τραγουδιστή των Accept) ήταν από τους ελάχιστους διοργανωτές ο συναυλιών που οι καλλιτέχνες τον έχουν αναφέρει στις βιογραφίες τους!

 •  Μια σειρά ντοκιμαντέρ με θέμα τη ζωή των μπασιστών όταν δεν παίζουν, έχει ετοιμάσει ο μπασίστας των Rush, Geddy Lee. Τίτλος του Geddy Lee Asks: Are Bass Players Human Too? Και θα επεκταθεί σε 4 εκπομπές, με πρεμιέρα την 4 Δεκεμβρίου στο Paramount+ όπου αναφέρεται στη καθημερινότητα των  Krist Novoselic (πρώην Nirvana), Robert Trujillo (Metallica), Les Claypool( Primus) και Melissa Auf der Maur(πρώην Smashing Pumpkins και Hole). Η σκέψη του Geddy Lee ήταν να μπει στο σπίτι του καθενός από τους προαναφερθέντες μπασίστες και να πάρει μια γεύση από τη ζωή τους όταν δεν κάνουν μουσική. Για να σας φύγει η περιέργεια, ο Nosovelic φτιάχνει κονσέρβες, ο Claypool ψαρεύει και η Auf der Maur φτιάχνει μαρμελάδες!


«Προσπαθώ να δείξω στον κόσμο ότι ένας μπασίστας μπορεί να κάνει πολλά πράγματα», λέει ο Lee στο νέο τρέιλερ. «Ελάτε μαζί μου καθώς ταξιδεύω στα σπίτια τεσσάρων θρύλων του μπάσου και βουτάω βαθιά στη ζωή και τις εμπνεύσεις τους, καθώς και λίγη διασκέδαση κάνοντας μουσική… καθώς προσπαθώ να απαντήσω σε μια πολύ σημαντική ερώτηση: Είναι και οι μπασίστες άνθρωποι;». Ο Lee πρόκειται να ξεκινήσει μια περιοδεία στη Βόρεια Αμερική για την προώθηση της αυτοβιογραφίας του, My Effin’ Life που θα κυκλοφορήσει το Νοέμβριο.

• Το 14ο άλμπουμ τους στην κορυφή του βρετανικού chart έχουν οι Rolling Stones,με το Hackney Diamonds που την πρώτη εβδομάδα  κυκλοφορίας του, έπιασε τις 72.000  αντίτυπα. Το άλμπουμ έχει κυκλοφορήσει σε 43(!!!) διαφορετικές  εκδόσεις βινύλιου.


•  Απόρησα που δεν είχε γίνει τόσο καιρό. Τα αρχικά μέλη των Guess Who από το 1968, Randy Bachman και  Burton Cummings, κατέθεσαν μήνυση κατά τω ν μελών που παίζουν σήμερα στο συγκρότημα και χρησιμοποιεί το όνομα Guess Who στην περιοδεία. Οι δύο μουσικοί που στο παρελθόν έγραψαν μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συγκροτήματος, μήνυσαν τον μπασίστα Jim Kale και τον ντράμερ Garry Peterson για ψευδή διαφήμιση «μιας ομάδας μισθωμένων μουσικών που έκαναν περιοδείες και ηχογραφούσαν χρησιμοποιώντας το όνομα της μπάντας" λέγοντας ότι χρησιμοποιούν φωτογραφίες των Bachman και Cummings, οι οποίοι δεν είναι μέλη των Guess Who εδώ και 20 χρόνια!Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του κλασικού rock μας θυμίζει ότι ο Kale εντάχθηκε στους Guess Who το 1962, όταν ήταν ακόμη γνωστοί ως Chad Allan and the Reflections, αλλά τον έδιωξαν το 1972, ενώ ο Peterson ήταν κι αυτός μέλος του γκρουπ από τις αρχές της δεκαετίας του '60 και έμεινε μαζί τους μέχρι το 1975; Οι The Guess Who έκτοτε έχουν περάσει από αρκετές επανασυνδέσεις, μερικές ακόμη και συμπεριλαμβανομένου του Bachman - ο οποίος συνέχισε να σχηματίζει τους Bachman-Turner Overdrive αφότου έφυγε από το συγκρότημα το 1970 - με τα χρόνια. Ο Kale και ο Peterson έχουν κρατήσει το γκρουπ ενεργό με άλλους μουσικούς. Η μήνυση που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Λος Άντζελες τη Δευτέρα υποστηρίζει ότι ο Kale και ο Peterson «φέρεται να επινοούν ένα παραπλανητικό σχέδιο που οδήγησε τους θαυμαστές ψευδώς να αγοράσουν εισιτήρια για τις ζωντανές εμφανίσεις του εξωφύλλου συγκροτήματος και υπονοώντας ότι οι Burton Cummings και Randy Bachman παίζουν στο δείχνει όταν στην πραγματικότητα δεν έχουν καμία σχέση». Οι Bachman και Cummings λένε επίσης ότι το συγκρότημα «αφαιρεί τις εικόνες τους από τις σελίδες πλατφορμών ροής μουσικής(Spotify και Apple Music), ενώ στη μήνυση αναφέρεται ότι οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν τραγούδια που γράφτηκαν από τον Cummings και τον Bachman για να προωθήσουν τη διασκευή του συγκροτήματος χωρίς να λάβουν τις κατάλληλες άδειες». Βρήκαν δουλειά οι δικηγόροι…
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο πρώην ντράμερ των L.A. GUNS και W.A.S.P., Steve Riley, μετά από επιπλοκές από την πνευμονία. Ο Riley είχε παίξει στα πρώτα 4 άλμπουμ των W.A.S.P. και είχε περιοδεύσει μαζί τους έως το 1987. Μετά  προσχώρησε στους L.A. Guns, παίζοντας στην κλασική εποχή τους. Το 2016, οι Phil Lewis (τραγούδι) και Tracii Guns(κιθάρα) επανασχημάτισαν τους L.A. Guns χωρίς τον Riley, που έφτιαξε τους Riley’s L.A. Guns.
•  "Dead Don't Dance" είναι ο τίτλος του video που παρουσίασε ο Alice Cooper μέσα από το καινούργιο άλμπουμ του Road’. Και το κομμάτι είναι καλό και το video που γυρίστηκε με τα σκηνικά της συναυλίας του στην Αθήνα!  

• To Release Athens Festival  2024 ανακοίνωσε το πρώτο όνομα για το φεστιβάλ του ερχόμενου καλοκαιριού που είναι…οι Pulp. Θα εμφανιστούν την Πέμπτη 20 Iουνίου, στην Πλατεία Νερού και εισιτήρια μπορείτε να προμηθευτείται Τηλεφωνικά στο 211770000
Online: releaseathens.gr / more.com
Φυσικά σημεία: Καταστήματα Νova, Public, Ευριπίδης, Yoleni’s και Viva Spot Τεχνόπολης

• Η επιστροφή του Mike Portnoy στους Dream Theater, έβαλε σε μαύρες σκέψεις τον τραγουδιστή Jeff Scot Sotto που βλέπει δυσοίωνο το μέλλον των Sons of Apollo και δήλωσε ενοχλημένος με τη στάση του Portnoy που δεν τον είχε ενημερώσει καθώς θεωρούσε ότι ήταν φίλοι. Το σίγουρο είναι ότι οι Dream Theater ήδη έχουν κάποια κομμάτια έτοιμα και σίγουρα θα κάνουν περιοδεία σε Ευρώπη και Αμερική, άρα το 2024 είναι κλεισμένο και δεν υπάρχει χώρος για τους Sons of Apollo.
• Στις 4 Οκτωβρίου 2024 ξεκινάει η αμερικάνικη περιοδεία των Iron Maiden, άρα το καλοκαίρι θα είναι στην Ευρώπη. Ετοιμαστείτε….   
• Έγινε κι αυτό. Με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης οι Beatles επιστρέφουν στη δισκογραφία, 53 χρόνια μετά τη διάλυσή τους. Το τραγούδι “Now and Then” ηχογραφήθηκε και μιξαρίστηκε επιτρέποντας την επανένωση του θρυλικού γκρουπ, μολονότι δύο από τα μέλη του έχουν πεθάνει εδώ και χρόνια.  Το «Now and Then» βασίζεται σε μια ηχογράφηση που είχε κάνει τη δεκαετία του 1970 ο John Lennon, την οποία έδωσε το 1994 στα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος η χήρα του, η Yoko Ono. Η ηχογράφηση αυτή ήταν πλήρης (με φωνή και πιάνο), αλλά όχι τόσο καλής ποιότητας για να κυκλοφορήσει. Έτσι οι Paul McCartney και Ringo Starr ξαναδούλεψαν και ολοκλήρωσαν το τραγούδι αλλά η η τεχνολογία της εποχής (1994) δεν τους επέτρεπε να διαχωρίσουν τη φωνή του Lennon από τη μουσική, άσε που δεν άρεσε στον George Harrison που τότε ζούσε.

Ο σκηνοθέτης των ταινιών «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών», Peter Jackson «έβγαλε» τη φωνή του Lennon από μια κασέτα, διαχωρίζοντάς την από τον ήχο του πιάνου, με τη βοήθεια σύγχρονων τεχνολογιών, με τη φωνή του να ακούγεται καθαρά και οι άλλοι 3 να προσθέτουν τη μουσική. Κιθάρα παίζει ο Harrison (ηχογραφήθηκε το 1997) ο Paul  McCartney μπάσο κι ο Ringo Starr ντραμς.




Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου