NEWS OF THE WORLD (23/11/23)


Αυτή η φωτογραφία του Λυκαβηττού με τις λίγες γραμμές
ROCKWAVE NIGHTS 2024
 25 Ιουνίου ως 4 Ιουλίου
Το πρώτο και μεγαλύτερο festival στην Ελλάδα επιστρέφει!
Ραντεβού ...στην κορυφή, για 10 ημέρες γεμάτες μουσική που αγαπάμε!
Μείνετε συντονισμένοι!
Εμφανίστηκε στο facebook του Rockwave. Περιμένουμε τις ανακοινώσεις των ονομάτων που θα ανέβουν αυτό το 10ημερο στο Λυκαβηττό.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών ο πρώτος τραγουδιστής των Dream Theater, Charlie Dominici που ήταν η φωνή του συγκροτήματος στο πρώτο άλμπουμ τους  When Dream And Day Unite(1989). Είχε σχηματίσει τους Dominici με τους οποίους κυκλοφόρησε 3 άλμπουμ.

• Ο Bruce Dickinson παρουσιάζει το single Afterglow Of Ragnarok, που θα κυκλοφορήσει την 1η Δεκεμβρίου, ενώ το άλμπουμ του Afterglow Of Ragnarok,  δεν έχει πάρει ακόμα ημερομηνία, κυκλοφορίας, αλλά σίγουρα θα είναι μέσα στους πρώτους 2 μήνες της νέας χρονιάς.



• Ο 69χρονος ντράμερ των AC/DC, Phil Rudd πούλησε όλο τον εξοπλισμό του για να τον διαθέσει σε δημοπρασία, ώστε από τα έσοδά της να βοηθήσει τη φίλη του Toni Wilson που αντιμετωπίζει τον καρκίνο 4ου βαθμού στο στήθος και με δυσκολία θα καταφέρει να ζήσει τους επόμενους 2 μήνες. Οι εισπράξεις θα προσφερθούν στο  New Zealand Breast Cancer Foundation.

 • Η 77χρονη σκηνοθέτης Penelope Spheeris ανέλαβε να τελειώσει την ακυκλοφόρητη ταινία-μουσικό γύρισμα από το πριν 20ετίας Ozzfest. Τίτλος του ντοκιμαντέρ  We Sold Our Souls For Rock 'N' Roll όπου είχαν παίξει οι Black Sabbath, Slipknot, RobZombie, System of a Down, Fear Factory και Godsmack.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών ο διοργανωτής του Woodstock, John Morris. Αν και Νεουορκέζος, έκτισε την καριέρα του στην Δ. Ακτή δουλεύοντας με τον Bill Graham κα ιδιοργανώνυας συναυλίες των Jefferson Airplane, Doors και Grateful Dead. Ο Morris ήταν αυτός που είχε αναλάβει να κλείσει τα περισσότερα συγκροτήματα για το Woodstock.

•    Ένα πρώτο δείγμα από το καινούργιο άλμπουμ τους Invincible Shield, έδωσαν οι Judas Priest, με την παρουσίαση του lyric video του καινούργιου τους τραγουδιού Trial By Fire. Σαν κομμάτι δεν είναι κάτι το φοβερό αλλά μετά από μια καριέρα 50  ετών, ακούγεται πολύ καλό.



• Ανοιχτός σε μια επανασύνδεση με τον κιθαρίστα Alex Lifeson είναι Geddy Lee, δίνοντας ελπίδες, στους φίλους των Rush για μια νέα σειρά συναυλιών, έστω και χωρίς τον Neil Peart. Η τελευταία συναυλία τους ήταν το 2015, ενώ οι Lee και Lifeson (αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με το στομάχι του) είχαν παίξει για τελευταία φορά στη συναυλία στη μνήμη του Taylor Hawkins, εμ μια σειρά καλεσμένων ντράμερ (Danny Carey, Omar Hakim, Dave Grohl και Chad Smith).
• Παππούς έγινε για πρώτη φορά ο Dave Mustaine αφού ο γιός του Justis και η γυναίκα του έφεραν στον κόσμο την Georgette Monroe Mustaine. Να είναι υγιές και τυχερό!
• Ήταν 9 Νοεμβρίου 1990 όταν ο ντράμερ Eric Carr έπαιζε τελευταία φορά με τους Kiss. Η συναυλία είχε γίνει στο Madison Square Garden κατά τη διάρκεια της περιοδείας για το άλμπουμ  Hot in the Shade.Η θητεία του Carr ξεκίνησε με το Music From The Elder(1981) και συνεχίστηκε με τα άλμπουμ Lick It Up, Animalize και  Crazy Nights. Η σπάνια μορφή καρκίνου που τον χτύπησε στην καρδία, συμπτώματα τα οποία τον κράτησαν εκτός των ηχογραφήσεων του Revenge(1992),τον έφεραν όλο και σε χειρότερη θέση, με αποτέλεσμα να υποστεί ανεύρυσμα και εγκεφαλική αιμορραγία και να φύγει από τη ζωή στις 24 Νοεμβρίου 1991 σε ηλικία 41 ετών.

• Η Rufus Publications θα κυκλοφορήσει τη βιογραφία Starring Alice Cooper,  400 σελίδων, το οποίο θα βρεθεί στα βιβλιοπωλεία το Μαϊο του 2024. Κι όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, το Starring Alice Cooper, θα κυκλοφορήσει σε διάφορες εκδόσεις όπως με 3D εξώφυλλο, υπογεγραμμένο κ.α

• Μέσα σε μια ώρα εξαντληθηκαν τα εισιτήρια για το Glastonbury Festival 2024 ΧΩΡΙΣ να έχουν ανακοινωθεί οι headliners.

 Οι ώρες εμφάνισης των συγκροτημάτων για τη συναυλία των Fzuzztones στο Κύτταρο, είναι:
Η πόρτα ανοίγει στις: 20:30
Snails: 21:00
Fuzztones: 22:30



• Ακόμα ένα όνομα ανακοίνωσε το o Release Athens. Πρόκειται για τους Smile, που θα παίξουν την Πέμπτη 20 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού! Οι Smile είναι δημιούργημα δύο πρώην Radiohead, των Thom Yorke και Jonny Greenwood,  μαζί με τον Tom Skinner των Sons of Kemet, θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ως co-headliners μαζί με τους Pulp.




Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου