DAMNATION -OPETH ΣΕ ΒΙΝΥΛΙΟ/ DELUXE IN UTERO-NIRVANA KAI R.E.M.-UP



 Την επανακυκλοφορία για τις 15 Δεκεμβρίου σε βινύλιο του άλμπουμ τους Damnation ανακοίνωσαν οι Opeth. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που το άλμπουμ επανεκδίδεται σε deluxe βινύλιο,  με το άλμπουμ να κατέχει μια σημαντική θέση στη δισκογραφία τους καθώς ήταν το πρώτο με καθαρά φωνητικά.
   "Θέλουμε όλη η δισκογραφία μας να κυκλοφορήσει σε βινύλιο και είμαι πρόθυμος να βοηθήσω από την πλευρά μου τα καταστήματα δίσκων να διαθέσουν το stock τους» δήλωσε Åkerfeldt. «Το Damnation είναι ένας ιδιαίτερος δίσκος, να κι όλοι είναι ξεχωριστοί για μένα. Θυμάμαι όταν άκουσα την πρώτη μίξη σε ακουστικά σε ένα βαρετό ξενοδοχείο κάπου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Δυσκολεύτηκα να πιστέψω ότι ήμασταν εμείς, εγώ, ο Peter, ο Lopez, ο Mendez, κι ο Steve στα πλήκτρα. Ειλικρινά, ήταν εντελώς διαφορετικό από οτιδήποτε είχαμε κάνει μέχρι τότε κι από όλους τους δίσκους μας, νομίζω ότι αυτός είναι ο πιο κατάλληλος για μα κυκλοφορήσει σε βινυλίου λόγω του γεγονότος ότι δεν είναι πραγματικά γεμάτος. Μια αέρινη ηχογράφηση με 5 μουσικούς και σε ταινίες των 2 ιντσών. Είναι ένας δίσκος για τον οποίο είμαι πολύ περήφανος και παραμένει επίσης αγαπημένος των fans μας. Εκείνη την εποχή θυμάμαι να δεχόμουν απειλές από fans γιατί πίστευαν ότι αυτή η στροφή μας κατέστρεφε το συγκρότημα. Δίκαια, το Damnation θεωρείται σαν ένα διαχρονικό αριστούργημα και είμαι πολύ περήφανος που συμμετείχα στη δημιουργία του".
Μια συλλεκτική έκδοση του τελευταίου studio άλμπουμ των Nirvana, έχει ήδη κυκλοφορήσει στα καταστήματα δίσκων. Πρόκειται για το In Utero (1993) που οι πωλήσεις του σε όλο τον κόσμο ξεπερνούν τα 8.000.000 αντίτυπα(Νο1 Αμερική). Η καινούργια έκδοση γίνεται με τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την κυκλοφορία του και θα κυκλοφορήσει σε 8πλό(!) βινύλιο Deluxe box set, 5CD Super Deluxe box set, μονό 10΄(βινύλιο 10 ιντσών)βινύλιο, 2πλόCD Deluxe edition και ψηφιακά. Οι Super Deluxe εκδόσεις θα περιέχουν 72, 53 από τα οποία είναι ακυκλοφόρητα καθώς και 2 συναυλίες τους, τις Live In Los Angeles (1993) και Live In Seattle (1994) που ήταν η τελευταία συναυλία τους στο Seattle. Ακόμα στα bonus θα ακούσετε 6 τραγούδια τους από συναυλίες στη Ρώμη, Ν. Υόρκη και Σπρίνγκφιλντ. Η αρχική έκδοση του άλμπουμ περιείχε 12 τραγούδια και αργότερα εμπλουτίστηκε με 5 bonus tracks, B-sides, όλα remastered από τα αρχικά masters. Οι εκδόσεις συνοδεύονται από 48σέλδο ένθετο, αδημοσίευτες φωτογραφίες, πάσο συναυλιών, λιθογραφίες, αφίσες συναυλιών και 20σέλιδο fanzine.  



Σε καινούργια έκδοση 2cd/Blu-ray θα επανακυκλοφορήσει στις 10 Νοεμβρίου το άλμπουμ των  R.E.M. Up(1989). Το πρώτο cd θα περιέχει remastered τα τραγούδια του άλμπουμ, το δεύτερο συναυλία τους του 1999 με τίτλοParty of Five ενώ το Blu-rayθα περιέχει συνεντεύξεις, press kit, το άλμπουμ σε 5.1 Surround Sound και Hi-Resolution Audio και τα video των Daysleeper, Lotus και At My Most Beautiful.

2/11/23
 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου