AUSTRALIA ROCKS: ΟΙ ΠΙΟ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΑΥΣΤΡΑΛΟΙ (ναι, και η Kylie Minogue...)


26.300.000 κάτοικοι, 7.600.000 τχ έκταση, περιβάλλεται από θάλασσα με κοντινότερες χώρες τις Νέα Ζηλανδία, Ινδονησία, Ανατολικό Τιμόρ και την Παπούα-Νέα Γουινέα. Πρωτεύουσα η Καμπέρα και η ίδια σαν χώρα-ήπειρος είναι μια από τις πλουσιότερες χωρών του κόσμου, με υψηλότατο δείκτη ανθρώπινης ανάπτυξης, με υπερσύγχρονη οικονομία υπηρεσιών και τριτογενή τομέα και σημαντικά αποθέματα πρώτων υλών. Αυτή είναι μια πρώτη εικόνα της Αυστραλίας ή καλύτερα της Αστραλίας όπως την έλεγε η αείμνηστη Γεωργία Βασιλειάδου στην ταινία «Ο Μιχαλιός του 14ου Συντάγματος"(1962). Επειδή είμαι σίγουρος ότι ελάχιστα ενδιαφέρεστε για όλα  αυτά τα στοιχεία, να σας…ηρεμήσω, γράφοντας ότι το άρθρο που ακολουθεί, παρουσιάζει μια σειρά Αυστραλών καλλιτεχνών που έγραψαν ιστορία. Και επειδή τα συγκροτήματα και οι καλλιτέχνες, σαν εξαγώγιμο προϊόν είναι λίγα/οι, συμπεριλαμβάνω και ορισμένους πετυχημένους από το χώρο της pop/alternative. Για μια ακόμα φορά, το άρθρο δεν είναι εξαντλητικό, εξ’ άλλου κάτι τέτοιο θα ήταν απίστευτα κουραστικό, αλλά παρουσιάζει τα σημαντικότερα και καλλιτέχνες από το…Down Under που έχουν ενδιαφέρον. Ξεκινάμε….
Αδιαφιλονίκητα οι Βασιλιάδες της Αυστραλίας, κι ας είχε πάντα κοινοβουλευτική συνταγματική Μοναρχία, είναι οι AC/DC. To συγκρότημα σχηματίστηκε το 1973 στο Σίδνεϋ και από τότε βρίσκονται στην κορυφή του ενδιαφέροντος. Μεγάλο συγκρότημα, τεράστια τραγούδια, ένας αμίμητος Angus Young, 2 τεράστιοι τραγουδιστές, ατελείωτα riffs. For those about to Rock.   
Από το Warnambool της Αυστραλίας, στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας! Οι Airbourne σχηματίστηκαν το 2001 στο Warnambool και το 2007 κυκλοφόρησαν το πρώτο άλμπουμ τους, Runnin’ Wild (2007) που τους καθιέρωσε, αν κι ο ήχος τους ήταν πολύ κοντά σε αυτό των AC/DC. Και το δεύτερο άλμπουμ τους No Guts. No Glory ήταν καλό, με τον τραγουδιστή/κιθαρίστα Joel O’Keeffe να αναδεικνύεται ο κεντρικός χαρακτήρας του συγκροτήματος. Σταδιακά  ατόνησε το ενδιαφέρον γι αυτός. Έως σήμερα έχουν κυκλοφορήσει 5 άλμπουμ, ενώ στις 16 Ιουλίου 2022 άνοιξαν τη συναυλία των Iron Maiden στο Ολυμπιακό Στάδιο.
Από τα κορυφαία συγκροτήματα του soft rock (στα ελληνικά, μελιστάλακτο), οι Air Supply την επταετία 1979-1986,κυκλοφόρησαν μια σειρά πολύ πετυχημένων τραγουδιών (Lost in Love, All out of love, “ The One That You Love»,  «Sweet Dreams» με αποκορύφωμα το Making Love Out of Nothing at All» σύνθεση τουJim Steinman. Τεράστιες επιτυχίες που ακόμα παίζονται και  κάνουν τον κόσμο να ερωτεύεται!
Οι περισσότεροι μάθαμε την Olivia Newton John μέσα από την ταινία Grease, αλλά η καριέρα της είχε ξεκινήσει από το1971, τραγουδώντας Country. Μια σημαντική λεπτομέρεια της ζωής της ήταν ότι είχε γεννηθεί στο Cambridge τηε Αγγλίας και σε ηλικία 5 ετών η οικογένεια της μεταφέρθηκε στη Melbourne, όπου μεγάλωσε και ξεκίνησε την καριέρα της γι αυτό και την καταχωρούμε στις Αυστραλές τραγουδίστριες.  Έως και το 1977 τραγουδούσε country ώσπου άλλαξε το ύφος της και πέρασε στο χώρο της pop μουσικής με μεγάλες επιτυχίες. Παράλληλα, από το 1965 είχε ξεκινήσει να εμφανίζεται σε ταινίες καθώς ήταν όμορφη και χαριτωμένη. Τη μεγάλη επιτυχία την έκανε το 1978 με το Grease  για να ακολουθήσει το Xanadu το 1980, εμφανιζόμενη συνολικά σε 18 ταινίες. Η γλυκεία-ευαίσθητη ερμηνεία της, η καλή επιλογή τραγουδιών και το όμορφο παρουσιαστικό της, την έκαναν μια από τις πιο πετυχημένες pop τραγουδίστριες της 7ετίας 1978-1985. Νικήθηκε από τον καρκίνο το 2022.
Στους Air Supply o δεξιά με το μάυρο μαλλί είναι ο Τερλέγκας! Επιβεβαιωμένο!


Τώρα, πως εγώ βρέθηκα να έχω στη δισκοθήκη μου ένα δίσκο των Hoodoo Gurus στη δισκοθήκη μου, με κάνει κι απορώ. Κάποιος θα μου τον έδωσε, αποκλείεται να τον είχα αγοράσει! Ανήκουν στην κατηγορία των protopunks (όχι, παίζουμε) Αυστραλέζικων συγκροτημάτων, έχοντας κυκλοφορήσει 10 άλμπουμ, με τελευταίο το Chariot of the Gods(2022). Σχεδόν όλοι οι δίσκοι τους έχουν κάνει ικανοποιητικές πωλήσεις στη χώρα τους κι αν βοηθάει πιο πετυχημένο διεθνώς άλμπουμ τους είναι το Magnum Cum Louder (1989, Νο 101 Αμερική). Αυτό έχω στη δισκοθήκη μου!!!!
Έως και το καλοκαίρι του 1987, τους Midnight Oil δεν τους ήξερε άνθρωπος εκτός Αυστραλίας. Ξαφνικά ένα πρωινο του Αυγούστου, το αμερικάνικο ραδιόφωνο άρχισε να παίζει το “Beds are Burning” για να ακολουθήσει το ευρωπαϊκό και μαζί, οι ελληνικοί πειρατικοί σταθμοί. Ο κοφτός ρυθμός του, μάς κέρδισε όλους κι έφτανε για να ανακαλύψουμε το (εναλλακτικό) rock των Midnight Oil και τους στίχους του τραγουδιστή, ακτιβιστή και πρώην πολιτικού(έχει διατελέσει υπουργός Σχολικής Εκπαίδευσης, Παιδικής Ηλικίας και Νεότητος) Peter Garrett. Αν δεν τους ξέρετε, επενδύστε στα άλμπουμ Diesel and Dust (1987) και Blue Sky Mining (1990).  
Δημιούργημα του συνθέτη, τραγουδιστή και κιθαρίστα Neil Finn , οι Crowded House σχηματίστηκαν το 1985 στη Μελβούρνη και με την κυκλοφορία του πρώτου δίσκου τους με τίτλο το όνομά τους, έκαναν αμέσως επιτυχία στην Αμερική κι Ευρώπη με το πολύ όμορφο «Don’t Dream It’s Over»(Νο2 Αμερική, Νο 27 Μ.Βρετανία). Ακούγοντας το άλμπουμ τους, εύκολα καταλάβαινες ότι είχες να κάνεις με ένα διαφορετικό pop-rock σχήμα και με ένα χαρισματικό συνθέτη.  Ακολούθησαν κι άλλες επιτυχίες και διαλύθηκαν το 1996 με τον Finn για ένα διάστημα να παίρνει τη θέση του Lindsey Buckingham στους Fleetwood Mac.
To γεμάτο υπονοούμενα «I Touch Myself»(1990, Νο4 Αμερική,  Νο 10 Μ.Βρετανία), τόσο σε στίχους όσο και στο video ήταν αρκετό για να μας γνωρίσει του Divinyls, που μετρούσαν πολλά χρόνια δημιουργίας (από το 1980 στο Σίνδευ). Star του συγκροτήματος η τραγουδίστρια Christine Amphlett, που έφυε από τη ζωή το 2013 σε ηλικία 54 ετών. Στο μέλλον δεν μπόρεσαν να επαναλάβουν τη μεγάλη επιτυχία του «I Touch Myself», αν και η δισκογραφία τους μετρά 5 άλμπουμ.
Κι από φωνή, Φ-ω- ν-ά-ρ-α! Ο λόγος για τον γεννημένο στη Γκλασκόβη , αλλά μεγαλωμένο στην Αυστραλία Jimmy Barnes που ελάχιστοι τον είχαν ανακαλύψει όσο ήταν μέλος των Cold Chisel (μαζί ηχογράφησαν 8 studio και 5live!). Αντρίκια, ξεχωριστή φωνή, γεμάτη γρέζι, το 1980 ήταν υποψήφιος για τη θέση του Bon Scott στους AC/DC αλλά και το 2016 για τον Brian Johnson! Εκτός από τα πολλά προσωπικά άλμπουμ, έχει συμμετάσχει στο project του Jon Lord, Hoochie Coochie Men αλλά και στους Living Loud.  Σας προτείνω να τον ακούστε στα προσωπικά του Jimmy Barnes(‘85) και Freight train heart(‘87).


Οι Cold Chisel σχηματίστηκαν στην Αδελαίδα το 1973, αρχικά σαν pub rock κι εξελίχθηκαν σε ένα πετυχημένο rock συγκρότημα στη χώρα τους, αλλά μόνο εκεί. Έχουν κυκλοφορήσει 9 άλμπουμ και παραμένουν ενεργοί.    
Ήταν το 1978 όταν στο μακρινό οι Colin Hay(τραγούδι) Ron Strykert(μπάσο)σχηματίζουν τον πυρήνα των Men at Work, που από το πουθενά,  πηγαίνουν στο Νο1 της Αμερικής με το “Who Can it be Now” για να ακολουθήσουν τα «Down Under», «Overkill»,   «Dr. Heckyll & Mr. Jive»  και το καλύτερο τραγούδι τους «It’s a Mistake». Μετά το δεύτερο‘άλμπουμ τους δεν μπόρεσαν συνεχίσουν τη επιτυχία τους.
Ήταν τόσες πολλές οι επιτυχίες των Little River Band (LRB) στην Αμερική, που τους θεωρούσα αμερικάνικο συγκρότημα. Κι όμως είχαν σχηματιστεί το 1975 στη Μελβούρνη κα έως σήμερα έχουν πουλήσει περισσότερους από 30.000.00 δίσκους (έχω 2!!!). Soft Rock συγκρότημα με country περάσματα, δεν θα τους έλεγα ενδιαφέροντες.  Δεν ξέρω κατά πόσο είναι σημαντικό, αλλά την 4ετία 1982-1986, τραγουδιστής τους ήταν ο John Farnham.
Αν το 1986 δεν είχε εκείνη την τεράστια επιτυχία με το «You’re the Voice»(Με τίτλο «Ρίξε Κόκκινο στη Νύχτα», το είχε διασκευάσει ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας), αμφιβάλλω αν ήξερε  κάποιος στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη τον ΑυτραλοΆγγλο (γεννήθηκε στο East Ham του Λονδίνου) John Farnham! Σε ηλικία 5 ετών η οικογένεια του μεταφέρθηκε στη Μελβούρνη όπου πήγε σχολείο και έκανε τα πρώτα μουσικά βήματά του, τραγουδώντας σε διάφορα ερασιτεχνικά συγκροτήματα κι από το 1967 η καριέρα του απογειώνεται. Την 5ετία 1980-1985 γίνεται μέλος των Little River Band για να συνεχίζει από το 12986 και μετά την προσωπική καριέρα του που χαρακτηρίστηκε από τη μεγάλη επιτυχία «You’re the Voice»(Νο1 Αυστραλία, Νο6 Μ.Βρετανία, Νο 82 Αμερική), που το διασκεύασαν και οι Heart.

 
Οι Mi-Sex ΔΕΝ είναι Αυστραλοί αλλά Νέο Ζηλανδοί και νομίζω ότι αν δεν τους αναφέρω στο σημερινό αφιέρωμα,  δεν θα αναφερθούν ποτέ! ‘Εμειναν στην ιστορία χάρις στα  dance pop τραγούδια «Computer Games» και “But you don’t care” που ήταν επιτυχία και στη χώρα μας.  Διαλύθηκαν το 1983 και επανασυνδέθηκαν το 2016.


Πραγματικός super star των 80’s, ο Rick Springfield, ξεκίνησε πρώτα τη μουσική καριέρα   του για να συνεχίσει σαν ηθοποιός, με συμμετοχή του στην τηλεοπτική σειρά General Hospital (1981), που προβλήθηκε και στην Ελλάδα. Τα 80’s του ανήκαν ολοκληρωτικά, με επιτυχίες όπως “Jessie’s Girl”, “Don’t Talk to Strangers”, “I’ve Done Everything for You” , Affair of the Heart” και “Love Somebody”. Την ημέρα του γάμου του, οι fans του είχαν κλείσει τις δρόμους για να μην μπορέσει η νύφη να πάει στην εκκλησία!!!
Από το Brisbane ξεκίνησαν την καριέρα τους οι Go Betweens, παίζοντας μια γλυκιά pop που τους έκανε γνωστούς στη Μ.Βρετανία, που εκείνη την εποχή ήραν επιρρεπής σε αυτόν τον ήχο. Πιο πετυχημένο άλμπουμ τους το Before Hollywood (1983, Νο2 Μ.Βρετανία).  
Εκείνο το ιστορικό τριήμερο στο γήπεδο μπάσκετ του Σπόρτιγκ, στις 17, 18 και 19 Σεπτεμβρίου 1982, έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη, όλων όσων ήταν εκεί. New Order,  Fall  και Birthday Party με έναν εκστασιασμένο Nick Cave κι από κάτω ένα εξτασιασμένο κοινό που έβλεπε σε πραγματικό  χρόνο τη σύγχρονη μουσική όπως εξελισσόταν στην Αγγλία. Είχαν σχηματιστεί στη Μελβούρνη το 1977 και ο ήχος τους ήταν n post-punk, με κυρίαρχη παρουσία/προσωπικότητα, ο τραγουδιστής Nick Cave. Διαλύθηκαν το 1983 οπότε κι ο Cave ξεκίνησε την πολύ πετυχημένη προσωπική καριέρα του, με σωρεία καλών άλμπουμ. Η εκφραστική ερμηνεία του, οι στίχοι του και η μουσική του,  τον κατέταξαν σαν μια από τις πλέον επιδραστικές προσωπικότητες στο χώρο. Ατελείωτοι οι fans και στην Ελλάδα… 

  Ένα καλοκαίρι του 1976 ακούγοντας την εκπομπή του Γιάννη Πετρίδη στο Α Πρόγραμμα, άκουσα ένα υπέροχο κομμάτι με τίτλο «Howzat»΄(Νο4 Μ.Βρετανία, Νο 61 Αμερική) από ένα άγνωστο αυστραλέζικο συγκρότημα, τους Sherbet. Την άλλη ημέρα  αγόρασα το δίσκο και το «Howzat»΄παραμένει ένα από τα ομορφότερα τραγούδια που έχω ακούσει (σ.σ. το άλμπουμ Howzat 1976 είναι αδιάφορο!).Τα αδέλφια Barry, Robin και Maurice Gibb, γεννήθηκαν στο Isle of Man της Αγγλίας και στην αρχή της δεκαετίας του ‘50 μετακόμισαν στο Queensland, όπου το 1955 σχημάτισαν τους Rattlesnakes που μετεξελίχθηκαν στους Bee Gees. Τα τρία αδέλφια (ζει μόνο ο μεγαλύτερος, ο Barry), ξεχώρισαν αμέσως χάρις στις ιδιαίτερες φωνητικές τους ικανότητες, που το 1977 υποκλίθηκε όλος ο κόσμος, χάρις στη συμμετοχή τους με 6 τραγούδια στο soundtrack  Saturday Night Fever soundtrack (1977). Βέβαια και προηγούμενα είχαν πολύ πετυχημένη καριέρα με πολλές επιτυχίες σε Αγγλία και Αμερική, αλλά με τοSaturday Night Fever soundtrack, σπάσανε ταμεία.

  


Από τα κορυφαία pop rock αυστραλέζικα συγκροτήματα οι INXS, σχηματίστηκαν to 1977 στο Sidney, με κορυφαία προσωπικότητα τον τραγουδιστή  Michael Hutchence. Από το 1984 και το άλμπουμ The Swing άρχισαν να γίνονται γνωστοί και σε Ευρώπη, Αμερική, με αποκορύφωμα τα άλμπουμ Listen Like Thieves (1985), Kick (1987) και X (1990). Η καριέρα τους τελείωσε με το θάνατο του Hutchence, τον Νοέμβριο του 1997.
Επίγεια θεά η Kyle Minogue, ξεκίνησε την καριέρα της από την τηλεοπτική αυστραλέζικη σειρά Neighbours για να δοκιμάσει την τύχη της και στη μουσική. Η συνεργασία της με τους Stock, Aitken and Waterman, απογείωσε την καριέρα της, μες ατελείωτες επιτυχίες σε Μ.Βρετανία Κι Ευρώπη. Παρ΄όλη τη μεγάλη δισκογραφική επιτυχία της, δεν σταμάτησε να παίζει σε τηλεοπτικές σειρές, κάνοντας μια χρυσή καριέρα από το 1988 έως και το  2004, καταφέρνοντάς να προσαρμόζεται στην καινούργια μουσική, ανεβάζοντας παράλληλα κι ποιοτικό επίπεδο (πάντα στο χώρο της pop). To 2005 και σε ηλικία 36 ετών διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού με τους θαυμαστές της ακόμα και τον τότε Πρωθυπουργό της Αυστραλίας John Howard να κάνει δήλωση συμπαράστασης.  Υποβλήθηκε σε ογκεκτομή και ξεκίνησε χημειοθεραπεία. Σε καμία στιγμή δεν κλείστηκε στον εαυτό της , αντίθετα εμφανίστηκε σε τηλεοπτικές εκπομπές μιλώντας για το πρόβλημα της και τι είχε κάνει για να νικήσει. Ήταν τέτοια η δημοσιότητα που έδωσε , που οι γιατροί την αποκάλεσαν «φαινόμενο Kylie» που ενθαρρύνει τις νεαρές γυναίκες να κάνουν τακτικούς ελέγχους.
Οι Icehouse (πήραν το όνομά τους από το κρύο και παλιό σπίτι που έμενε ο τραγουδιστής Iva Davis-κλώνος του David Bowie), ακούστηκαν από το ελληνικό ραδιόφωνο το 1986 με το τραγούδι «No Promises”, ένα mid tempo τραγούδι, πάνω στα χνάρια ερμηνείας του Bowie, εποχής “This is not America”και συνθετικά βασίζεται στην synth pop-rock μουσική που ήδη είχε ανατείλει στη Μ.Βρετανία. Άλλη μεγάλη επιτυχία τους ήταν τα «Hey Little Girl»(το καλύτερο τραγούδι τους), «Crazy», «Electric Blue»(επίσης πολύ καλό) και «My Obsession». Σε όλα το φάντασμα του Bowie, κόβει βόλτες από πάνω  τους, αλλά δεν μπορώ να μην παραδεχτώ ότι έχουν μια ποιότητα, που τους ξεχωρίζει.
Από  τα πιο αγαπημένα συγκροτήματα και στη χώρα μας, είναι οι Triffids, που σχηματίστηκαν το 1978 στο Perth κι ο ήχος τους βρήκε πολλούς fans σε Αγγλία αλλά και ηπειρωτική Ευρώπη. Αν δεν τους ξέρετε και σας αρέσει το εναλλακτικό rock, ακούστε το»Bury Me Deep in Love». Θα σας κερδίσουν.
Υ.Γ
Δηλαδή όλοι ξέρατε,  εκτός από εμένα, ότι οι δικοί μας Raining Pleasure, πήραν το όνομά τους από το τραγούδι τους «Raining Pleasure»(1984);


Με την οικογένεια Young ξεκινήσαμε (Angus και Malcolm-AC/DC), με την οικογένεια Young τελειώνουμε (George Young,-Eadybeats και Flash and the Pan). Ας ξεκινήσουμε με τους Easybeats που σχηματίστηκαν το 1964(!) στο Σίνδευ της Αυστραλίας και ο ήχος τους ήταν εμφανώς επηρεασμένος από αυτόν των Beatles. Κιθαρίστας τους ήταν ο αδελφός των Angus και Malcolm Young, ο George Young που είχε γεννηθεί από Αυστραλούς μετανάστες στη Σκοτία. Το άλλο σημαντικό μέλος τους ήταν ο επίσης κιθαρίστας, συνθέτης και παραγωγός, Harry Vanda. Το 1966 είχαν τη μοναδική επιτυχία τους, το “Friday on my mind” (No 6 Μ.Βρετανία, Νο16 Αμερική), ενώ σαν συνθέτες, οι Young-Vanda, έδωσαν πολλές συνθέσεις τους σε άλλους (Los Bravos, Paul Revere and the Raiders και John Paul Young(τη μεγάλη επιτυχία του «Love Is in the Air»). Μετά τη διάλυση των Easybeats,οι Vanda-Young, επιστρέφουν στην Αυστραλία και το 1978 κυκλοφορούν το πρώτο άλμπουμ των Flash and the Pan με την επιτυχία “Down Among the Dead Men”. Από εκεί και πέρα, ακολουθούν μια σειρά επιτυχιών για να κλείσουν την καριέρα τους το 1992.
ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΑΥΣΤΡΑΛΟΙ
H Natalie Imbruglia γεννήθηκε στο Σίνδευ το 1975 και έκανε καριέρα τραγουδίστριας και ηθοποιού. Έπαιξε στις ταινίες Johnny English, Underdogs, Among Ravens, Closed for Winter και πιο πρόσφατα στην Little Loopers,  ενώ η μεγαλύτερες δισκογραφικές επιτυχίες της ήταν τα “Torn” και “Big Mistake”.
Από το Newcastle της Νέας Νότιας Ουαλίας, κατάγονται οι rockers Silverchair, με τον ελληνικής καταγωγής Chris Joannou στο μπάσο. Τα πρώτα 3 άλμπουμ τους ( Frogstomp 1995, Freak Show 1997, Neon Ballroom 1999) είναι τα καλύτερα τους.


Τους Dead Daisies τους είδαμε το 2022 στο Release Festival. Κλασικός hard rock ήχος, με σταθερό τον ιδρυτή/κιθαρίστα David Lowy και δίπλα, του να περνούν κατά διαστήματα μουσικοί όπως οι Brian Tichy, John Corabi, Doug Aldrich, Glenn Huhges, Michael Devin, Tommy Clufetos, Deen Castronovo κ.α.
Οι BB Steal (Beg Borrow Steal) ακούγονται τόσο ίδιοι σαν τους Def Leppard, που παραδέχομαι όταν τους άκουσα για πρώτη φορά, νόμισα ότι ήταν οι Άγγλοι. Καθόλου τυχαίο ότι παραγωγός στο πρώτο άλμπουμ τους On the Edge ήταν ο Phil Collen, κιθαρίστας των Leppards.


Το 2005 ακούσαμε για πρώτη φορά τον ΄70’s ήχο των Wolfmother μέσα από το ομότιτλο άλμπουμ τους, που ήταν μια πραγματική όαση. Το ταλέντο του κιθαρίστα, τραγουδιστή και κιθαρίστα Andrew  Stockdale αναγνωρίστηκε αμέσως με το συγκρότημα να συνεχίσει να κυκλοφορεί δίσκους.
Από τα αγαπημένα  στη χώρα μας hard/heavy συγκροτήματα είναι οι Rose Tattoo που σχηματίστηκαν το 1976 στο Σίνδευ και -κρίμα- που ποτέ δεν κατάφεραν να μπουν στην πρώτη κατηγορία των συγκροτημάτων του είδους. Κοντά στον ήχο των συμπατριωτών τους AC/DC, οι Rose Tattoo ηχογράφησαν 8 άλμπουμ όπου σας συστήνω τα Assault & Battery 1981 και Scarred For Life 1982.   
Από το 1980 που σχηματίστηκαν στο Σίνδευ, έως σήμερα, οι Church έχουν μια αδιάλειπτη δισκογραφική παρουσία που μετρά 25 άλμπουμ. Σίγουρα έχετε ακούσει το «Under the Milky Way» που είναι το καλύτερο (κι ομορφότερο) τραγούδι τους.
Οι ρίζες των Angels, βρίσκονται στο μακρινό 1974 και στη Αδελαϊδα και ποτέ δεν κατάλαβα γιατί οι δημοσιογράφοι του ξένου μουσικού τύπου, τους εκθείαζαν….Το συγκρότημα παραμένει ενεργό, με 2 από τα αρχικά μέλη, τα αδέλφια Rick και John Brewster.
 

Την επόμενη Κυριακή: Grand Funk-Η ιστορία του Μεγάλου Αμερικάνικου Συγκροτήματος.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

19/11/23

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου