X MANDARINA DUCK


Οι X Mandarina Duck ήταν ένα από τα πολλά αγγλόφωνα νεοκυματικά rock σχήματα που είχαν όλη τη διάθεση να προσφέρουν στο νέο ήχο του rock που κέρδιζε ολοένα και περισσότερο έδαφος. Σχηματίστηκαν το 1984 στην Αθήνα από τους Θωμά ''Tommie'' Μπουζιάνης (πρώην Παρθενογέννεσις και Stress) Φωνή, κιθάρα, Ζαχαρία ''Zack Antvark'' Βρελιανάκη Μπάσο και Chris Mine Τύμπανα. Τους βάφτισε ο ντράμερ τους, κατά κόσμο,  Χρήστος Στολίγκας Το 1985 θα κάνουν την πρώτη δισκογραφική εμφάνιση τους στην συλλογή Η Ανεξάρτητη Rock Σκηνή - Live η οποία κυκλοφόρησε η ''Δικαίωμα Διάβασης'' (μετέπειτα Di Di Music), συμμετέχοντας με τα ''Don't Pretend'' και ''Principles''.
Την ίδια χρονιά (1985) συμμετείχαν με άλλα 2 τραγούδια ( και τα 2 συνθέσεις του Μπουζιάνη-''Television'' και ''Passengers') στη συλλογή Outsiders που κυκλοφόρησε και πάλι από την εταιρεία 'Δικαίωμα Διάβασης. Στις 22 Νοεμβρίου 1985, στο πλαίσιο της παρουσίασης της συλλογής, έπαιξαν στο Cine Αργώ στην Θεσσαλονίκη, μαζί με τους Anti-Troppau Council και Venericna Bolest', ενώ την  Κυριακή 20 Απριλίου 1986 έπαιξαν στο Rodeo Club της οδού Χέυδεν, μαζί με τους 'Panx Romana και 'Αδιέξοδο'. Το 1986 κυκλοφόρησαν στην ''Wipe Out! Records'' το μοναδικό δίσκο τους, το 45άρι (μικρός δίσκος) κι εξαιρετικά σπάνιο, με 3 τραγούδια. Στην Α! πλευρά ήταν το τραγούδι ''Non Stop (Sensations)'' και στη Β! πλευρά, τα “Stuff No Bluff” και “Unconscious” με την κυκλοφορία του να μένει στην ιστορία, αφού ήταν η πρώτη κυκλοφορία της Wipe Out. Δυστυχώς οι X Mandarina Duck διαλύθηκαν σύντομα, λίγο μετά την κυκλοφορία του μικρού δίσκου ''Non Stop (Sensations)'', χωρίς ποτέ να κυκλοφορήσουν άλμπουμ. Όταν ο Ζαχαρίας Βρελιανάκης έφυγε, στη θέση του πήραν τον Winston Detleiv και συνέχισαν με το όνομα 'Boycotts.


Μετά την διάλυση τους, ο Ζαχαρίας ''Zack Antvark'' Βρελιανάκης θα ασχοληθεί με το εμπόριο δίσκων και θα ανοίξει δισκοπωλείο στο Μοναστηράκι. Ο Θωμάς ''Tommie'' Μπουζιάνης συνέχισε να ασχολείται με τη μουσική, πήγε στο Λονδίνο κι έπαιξε με τους Bad Karma Beckons και τους Dynamitte Inc καθώς και ως session κιθαριστας.Τι το 2002 κυκλοφόρησε το άλμπουμ τίτλο ''13een Black'',το 2014 έγραψε την μουσική για την παράσταση ''Μνήμες Άφυλου'' και τα τελευταία χρόνια έχει φτιάξει τους Astrodot.


 ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ

Μικρός δίσκος 45 στροφών (1986)
A. Non Stop (Sensations)
B1. Stuff No Bluff
B2. Unconscious
Ευχαριστώ  τον Tommy Μπουζιάνη για τις πληροφορίες και την παραχώρηση του υλικού.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

24/10/23
 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου