ΟΙ SUNSET ΤΗΣ ΠΩΛΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΑΝΤΥΠΑ


Οι Sunset είναι ένα από τα άγνωστα ελληνικά συγκροτήματα που θα μπορούσαν να έχουν μεγαλύτερη δημοσιότητα αφού από τις τάξεις τους πέρασε η Πωλίνα Μισαηλίου (αργότερα…σκέτη Πωλίνα) κι ο ντράμερ Νίκος Αντύπας, που έπαιξε με τους Socrates Drank the Conium στα άλμπουμ, Waiting for Something (1980) και Breaking Through!(1981) και στους Plaza κι αργότερα σαν συνθέτης/μουσικός/ενορχηστρωτής με τη Χάρις Αλεξίου. Σχηματίστηκαν το 1974 με σύνθεση Πωλίνα τραγούδι, Τάκης Τσώνης κιθάρα/τραγούδι, Στέλιος Κούκης μπάσο, Κώστας Παπαδούκας πλήκτρα, Άλκης Τσάρτας τραγούδι και Νίκος Αντύπας ντραμς. Την ίδια χρονιά  κυκλοφόρησαν το μικρό δίσκο “Λουλούδια  αγάπης/Ψέμματα παιδικά», παρουσιάζοντας ένα μουσικό ύφος κοντά σε αυτό των Νοστράδαμος. Ακολούθησαν άλλα δύο μικροί δίσκοι με τα «Γυρνώ και ζητάω/Μνήμες»(1975) και «Μόνο εσύ/Δως μου αν θες το  χέρι σου»91976) και το 1976 κυκλοφόρησαν το μοναδικό άλμπουμ με τίτλο το όνομά τους.
Στο μεταξύ είχε αποχωρήσει η Πωλίνα η οποία δούλεψε με μεγάλη επιτυχία δίπλα στον Γιώργο Μαρίνο και η σύνθεση των Sunset που ηχογράφησαν το δίσκο ήταν Νίκος Αντύπας ντραμς/τραγούδι, Κώστας Παπαδούκας πλήκτρα, τραγούδι, Άλκης Τσάρτας τραγούδι, Άκης Τσώνης κιθάρα και Στέλιος Κούκης μπάσο. Τα 12 τραγούδια του άλμπουμ είναι μοντέρνα» με το συγκρότημα να έχει  αφήσει πίσω του το παλιό του στυλ και να υιοθετεί το χορευτικό ύφος που ήταν της μόδας (disco).

Από τα 12 τραγούδια, τα 8 είναι διασκευές με ελληνικό στίχο.Bee Gees (You should be dancing και Love so right), Eric Carmen (All by myself),  Billy Ocean(Love Really Hurts Without You) κ.α.   
  Το 1996 η Polygram επανακυκλοφόρησε σε cd μια σειρά κλασικών ελληνικών δίσκων, συγκροτημάτων και τραγουδιστών, με την επιμέλεια του Πέτρου Παράσχη. Μεταξύ αυτών και το μοναδικό άλμπουμ τους, με τίτλο The Album απ΄όπου κι η κεντρική φωτογραφία. Στην επανέκδοση του cd υπάρχουν 3 bonus τραγούδια, 2 από τα οποία είναι live από το Παλαί Ντε Σπορ Θεσσαλονίκης και είχαν συμπεριληφθεί στο άλμπουμ Επί Σκηνής (1975).

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

3/10/23
 
 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου