OLDIES BUT GOODIES: JOHN MAYALL/BERNIE MARSDEN/TRAPEZE (Demos)

 

Ο John Mayall κυκλοφόρησε το live άλμπουμ Live in 1967 – Volume Three που είναι ο τρίτος και τελευταίος δίσκος της σειράς με παλαιότερα κι ακυκλοφόρητα live του. Σε αυτή τη σύνθεση των Bluesbreakers παίζουν μουσικοί σαν Peter Green κιθάρα, John McVie μπάσο και Mick Fleetwood ντραμς, και οι 3 σχημάτισαν αργότερα τους Fleetwood Mac! Το  Live in 1967 – Volume Three κυκλοφορεί σε βινύλιο και CD και ηχογραφήθηκε με μαγνητόφωνο ενός καναλιού από τον αφοσιωμένο θαυμαστή τους Tom Huissen. Και οι τρεις live ηχογραφήσεις, ήταν στο συρτάρι για 50 χρόνια και μόλις πρόσφατα, ο Mayall απέκτησε τις κασέτες και άρχισε να τις αποκαθιστά με την τεχνική βοήθεια του Eric Corne της Forty Below Records. Ο Corne προσθέτει, «Σίγουρα το τελικό αποτέλεσμα σίγουρα δεν είναι υψηλής πιστότητας, ωστόσο μας επιτρέπει να ακούσουμε πόσο θεαματικές είναι αυτές οι συναυλίες».   

Λίγες εβδομάδες μετά  το θάνατό του Bernie Marsden, ανακοινώθηκε για τις 24 Νοεμβρίου η κυκλοφορία του άλμπουμ Working Man, που είχε ηχογραφηθεί από τον Ιούνιο. Ο πρώην κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος των Whitesnake είχε κυκλοφορήσει το 2021 τρία(!) άλμπουμ (τα Kings, Chess και Trios) και είχε ήδη παραδώσει τα master tapes του καινούργιου άλμπουμ του, που δεν πρόλαβε να δει να κυκλοφορεί. Το Working Man, θα κυκλοφορήσει σε βινύλιο και CD όπου και για τα 2 προβλέπονται ειδικές εκδόσεις.


 
Οι Trapeze ήταν ένα αγγλικό συγκρότημα που δεν κατάφερε να κάνει τη μεγάλη επιτυχία, όμως έμειναν στην ιστορία χάρις στα 6 άλμπουμ που κυκλοφόρησαν αλλά και στα μέλη που πέρασαν από τη σύνθεσή τους, αφού ο Glenn Hughes συνέχισε την καριέρα του στους Deep Purple, o ντράμερ Dave Holland στους Judas Priest o τραγουδιστής Peter Goalby στους Uriah Heep κι ο Mel Galley στους Whitesnake. Τα τραγούδια του Lost Tapes Vol. 1, ηχογραφήθηκαν κατά τη διάρκεια περιοδειών ή δεν κυκλοφόρησαν ποτέ. Τις ηχογραφήσεις τις κράτησε ο  κιθαρίστας Mel Galley πήγε τις κασέτες στο σπίτι του μεγαλύτερου αδελφού του Tom, που τις φύλαξε και θα κυκλοφορήσουν στις 24 Νοεμβρίου.

18/10/23


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου