NEWS OF THE WORLD (11/10/23)


• Η εκδοτική εταιρεία from Rufus Publications, έχει δημιουργήσει μια σειρά βιβλίων με γενικό τίτλο "Portraits" και μέσα στον Οκτώβριο θα κυκλοφορήσει το βιβλίο-αφιέρωμα στον Ian "Lemmy" Kilmister με τίτλο Portraits Of Lemmy. Υο  βιβλίο είναι φωτογραφικό αφιέρωμα, βασισμένο στις φωτογραφίες μεγάλων rock φωτογράφων όπως Ross Halfin, Fin Costello, Chris Walter, Michael Putland, Mick Hutson και PG Brunelli, και στις 240 σελίδες του περιλαμβάνει υλικό από τις αρχές της δεκαετίας του 70 έως και λίγο πριν το θάνατό του, το 2015. Bonus, αφίσα, ενώ η έκδοση είναι πολυτελής.    
• Πολλά τα νέα από τον Double O με πρώτο να αφορά την απόφαση της Sharon Osbourne να δημιουργήσει ένα μουσείο με αρχειακό υλικό του Μεγάλου τραγουδιστή, στη γενέτειρά του στο Birmingham, England. Το δεύτερο νέο αφορά τον ίδιο τον Ozzy που παρ’ όλο που η υγεία του δεν είναι σε καλή κατάσταση, θέλει να ηχογραφήσει καινούργιο δίσκο και τρίτο  και σοβαρότερο είναι τα προβλήματα ισορροπίας και κινητικότητας που αντιμετωπίζει που σκέφτεται να τα λύσει με τη χρήση της κινέζικης μεθόδου tai chi που είναι πολεμική τέχνη αλλά χρησιμοποιείται και για ιατρικούς λόγους.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών ο Sir Michael Gambon, ο βρετανός ηθοποιός που έγινε γνωστός χάρις στη συμμετοχή του στο ρόλο του σαν  διευθυντή του Dumbledore σε έξι από τις ταινίες «Harry Potter». Αιτία θανάτου, κρίση πνευμονίας. Ο Sir Michael Gambon αγαπήθηκε πολύ από τις νεότερες γενιές ως Dumbledore στις ταινίες του Χάρι Πότερ, όταν ενσάρκωσε τον ρόλο από την 3η ταινία μέχρι και την τελευταία, αναλαμβάνοντας τα ηνία από τον Ρίτσαρντ Χάρις. Ο Sir Michael Gambon είχε γεννηθεί το 1940 και η καριέρα του ξεκίνησε παίζοντας δίπλα στον Sir Laurence Olivier, ως ένα από τα πρώτα μέλη του Βασιλικού Εθνικού Θεάτρου της Βρετανίας. Έπαιξε ακόμα στο Endgame (2001) του Samuel Beckett, στην τηλεοπτική ταινία Path to War, υποδυόμενος τον Αμερικάνο Πρόεδρο, Lyndon B. Johnson και ακόμα στα Skylight, Emma,  Gosford Park, Wives and Daughters, Dad's Army κ.α. Τελευταία παρουσία ήταν στην ταινία Honorary το 2012.

• Χωρίς να υπάρχει μέχρι στιγμής καμία επίσημη ανακοίνωση για την τύχη των 2 συναυλιών των Coldplay στο Ολυμπιακό Στάδιο, αφού κανείς δεν γνωρίζει πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες και πόσο θα διαρκέσουν, είναι ορατό οι 2 ημερομηνίες (8-9 Ιουνίου 2024) να μεταφερθούν στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο καθώς δεν υπάρχουν άλλοι χώροι ανάλογης χωρητικότητας. Όμως δεν είναι σίγουρο αν το Παναθηναϊκό Στάδιο μπορεί να υποστηρίξει τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό της συναυλίας των Coldplay και φυσικά για να αλλάξει ο συναυλιακός χώρος, πρέπει να συμφωνήσει και το ίδιο το συγκρότημα. Να θυμίσουμε ότι έχουν προπωληθεί ΟΛΑ τα εισιτήρια και των 2 ημερών, συνολικά 122.000, εισιτήρια και μεταξύ των πολλών θεατών θα είναι επισκέπτες από το εξωτερικό που έχουν  κλείσει εισιτήριο αλλά και κατάλυμα. Όλα αυτά βέβαια μέχρι νεωτέρας.
• Το καινούργιο τραγούδι τους "Hold Your Head Up" παρουσίασαν οι Europe. To τραγούδι είναι ήδη διαθέσιμο σε ψηφιακή μορφή σε όλες τις πλατφόρμες όπως Spotify, Apple, iTunes, Amazon Music, Deezer, Tidal, Pandora και YouTube Music, ενώ το καινούργιο άλμπουμ τους αναμένεται στην καλύτερη περίπτωση προς το τέλος του 2024.
•  Το πρόγραμμα συναυλιών παρουσίασε το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), μέσα από τις σειρές συναυλιών Cosmos και Microcosmos.Η καθιερωμένη πλέον σειρά συναυλιών Cosmos, που διανύει την έκτη σεζόν της, προτείνει ένα ευρύ φάσμα μουσικών ρευμάτων, από τη world ως την κλασική και την πειραματική ηλεκτρονική μουσική, και φέρνει στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος διεθνώς καταξιωμένους καλλιτέχνες. Την αυλαία ανοίγει φέτος η πέντε φορές βραβευμένη με Grammy ερμηνεύτρια της σύγχρονης world μουσικής Angelique Kidjo (20/11), στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας της για τα σαράντα χρόνια καριέρας. Τον Δεκέμβριο ακολουθούν δύο μεγάλες χριστουγεννιάτικες συναυλίες: στις 11/12 η El Sistema Greece Youth Orchestra και η El Sistema Greece Youth Choir ερμηνεύουν εορταστικά τραγούδια από τις πέντε ηπείρους, ενώ, ανήμερα τα Χριστούγεννα, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ παρουσιάζει μια γιορτινή συναυλία για όλη την οικογένεια. Τον Φεβρουάριο παίρνουν τη σκυτάλη οι πιονέροι της ηλεκτρονικής μουσικής Tangerine Dream (19/02) που υπόσχονται ένα μοναδικό live. Οι συναυλίες της σειράς Cosmos συνεχίζονται μέχρι τον Απρίλιο 2024 και τα ονόματα των υπόλοιπων καλλιτεχνών θα ανακοινωθούν σύντομα. Μόλις υπάρξουν πληροφορίες για τα εισιτήρια της συναυλίας των Tangerine Dream, θα σας ενημερώσουμε.
•  Ένα καλό καινούργιο τραγούδι παρουσίασαν οι Vixen. Τίτλος του Red και τη σημερινή σύνθεσή τους να είναι Lorraine Lewis τραγούδι, Julia Lage μπάσο, Britt Lightning κιθάρα και Roxy Petrucci ντραμς.
• Μόνο σαν επιτυχία μπορεί να θεωρηθεί η υπογραφή των Timo Tolkki’s Strato από την ελληνική δισκογραφική εταιρεία, εν Θεσσαλονίκη εδρεύουσα, ROAR! Rock Of Angels Records! Οι Timo Tolkki κιθάρα/τραγούδι, Tuomo Lassila ντραμς και Antti Ikonen πλήκτρα, ήταν μέλη των Stratovarius όταν ηχογράφησαν το Dreamspace(1994) αλλά και τα πρώτα 3 άλμπουμ τους. Υψηλός ο πήχης των προσδοκιών.
•  Ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με το happening που διοργανώθηκε το Φεβρουάριο στο Mcleods Beach της δυτικής Αυστραλίας, όπου fans των Pink Floyd, άκουσαν το  The Dark Side Of The Moon, ταυτόχρονα με την έκλειψη του ήλιου. Το ντοκιμαντέρ επιμελήθηκε ο συνιδρυτής της Hipgnosis Aubrey ‘Po’ Powell κι ο συνεργάτης του Benny Trickett, με τους fans να έχουν ταξιδέψει από διάφορα μέρη του κόσμου. Δείτε το τρέιλερ, με το ντοκιμαντέρ να έχει πάρει ημερομηνία και ώρα προβολής από το YouTube για τις 13 Οκτωβρίου στις 5pm, όπου θα ξανά συμβεί στην Αμερική έκλειψη!


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου