Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ MECHANICAL ANIMALS ΤΟΥ MARILYN MANSON


 Τα τραγούδια του Marilyn Manson ποτέ δεν με άγγιξαν αλλά πρέπει να παραδεχτώ ότι το εξώφυλλο του άλμπουμ του Mechanical Animals(1998) όσο κι αν είναι απωθητικό, από καλλιτεχνικής άποψης, είναι πολύ έξυπνο.
Η φωτογραφία απεικονίζει τον Manson σαν μια ανδρόγυνη γυμνή φιγούρα με στήθος, έξι δάχτυλα, χωρίς γεννητικά όργανα. Τη φωτογραφία τράβηξε ο Νεουορκέζος Joseph Cultice και ο σχεδιασμός ανήκει στον Paul Brown που όπως είχε δηλώσει, ήταν πολύ ικανοποιημένος από τη δουλειά του γιατί έκανε τους ανθρώπους να ανατριχιάσουν.. Εννοείται ότι Manson, δεν υποβλήθηκε σε καμία πλαστική επέμβαση για αυτό το ανδρόγυνο, εξωγήινο look. Τα στήθη είναι προσθετικά, κατασκευασμένα ειδικά από την Screaming Mad George's SMG Effects και κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης ήταν γυμνός, καλυμμένος από το κεφάλι μέχρι τα νύχια με μπογιά λάτεξ, που παρέχεται από την ίδια εταιρεία μακιγιάζ ταινιών. Τα γεννητικά του όργανα καλύφθηκαν από ένα αφρώδεςς λάτεξ για να δημιουργήσουν την ανδρόγυνη εμφάνιση της εξωγήινης φιγούρας που αποκαλεί Omēga, η οποία, εξήγησε ο τραγουδιστής, αντιπροσωπεύει «την έλλειψη σεξουαλικότητας». Η αρχική  ιδέα ήταν στο make up να προσθέσουν έξι στήθη με θηλές, αλλά τελικά  δη ιδέα δεν προχώρησε.

Ο τίτλος Mechanical Animals αποτελεί αναγραμματισμό για το «Marilyn Manson Is An Alchemical Man», ενώ στην πίσω πλευρά του εξώφυλλου, υπάρχει το εναλλακτικό και λιγότερο "άσεμνο" εξώφυλλο. Η λέξη Οmega, είναι το όνομα της ανδρόγυνης φιγούρας. Επίσης προσέξτε ότι στο όνομα και επίθετό του υπάρχουν εν είδη γραμμάτων, οι αριθμοί 1 και 5.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

9/10/23

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου