ΣΚΟΠΕΥΑΣΑΤΕ...HITTMAN


Μέσα στην καλύτερη χρονικά περίοδο του heavy metal, ξεπετάγεται από τη Νέα Υόρκη ένα συγκρότημα με το όνομα Hittman.
Ιδρύθηκαν στο Long Island της Νέας Υόρκης από μέλη διάφορων τοπικών σχημάτων και μετά από τις κλασικές αλλαγές,  η σύνθεση τους διαμορφώνεται στους Jim Bachi και Brian “Don” Fair κιθάρες, Michael Buccell μπάσο, Chuck Kory ντραμς και Dirk Kennedy φωνητικά με τον τελευταίο να έχει τη μεγαλύτερη πείρα, αφού πριν ενταχθεί στους Hittman, πέρασε για λίγους μήνες και από τους συντοπίτες τους, Anthrax, πριν αναλάβει ο πρώτος τραγουδιστής των τελευταίων o Neil Turbin. Ηχογράφησαν το demo Metal Sport και κατάφεραν να ανοίξουν  τις συναυλίες ονομάτων όπως Saxon, Poison, Black 'n Blue ακόμα και Stryper. Ακολούθησε ένα δεύτερο demo που το έστειλαν στις δισκογραφικές εταιρείες, αλλά χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Το 1988, καταφέρνουν να υπογράψουν στη γερμανική δισκογραφική εταιρεία Steamhammer και να κυκλοφορήσουν το πρώτο (πολύ καλό) άλμπουμ τους με τίτλο το όνομά τους. Από το πρώτο demo που είχαν στείλει, μόνο το Metal Sport είχαν συμπεριλάβει, αλλά δεν πειράζει γιατί το πρώτο άλμπουμ τους είναι ένα από τα καλύτερα του είδους, ακολουθώντας το δρόμο των US Power/epic metal συγκροτημάτων, όπως  Omen, Fates Warning, Manilla Road, Crimson Glory και κυρίως, Queensrÿche, αφού ο ήχος τους είναι πολύ κοντά στους τελευταίους, τόσο σε μελωδία, όσο και σε τεχνική! Ο Dirk Kennedy είναι φανερό ότι είναι της σχολής Geoff Tate και μάλιστα καλός μαθητής, αλλά εκείνο που τους κάνει να ξεχωρίζουν είναι οι μελωδίες και τα σόλο κιθάρας. Για δεύτερο άλμπουμ, ετοίμαζαν ένα concept άλμπουμ με τίτλο Precision Killing, αλλά  λόγω της ομοιότητας με το Operation Mindcrime των Queensryche, το απέρριψαν. Παρ΄όλο που η κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ τους έγινε τη «χρυσή» εποχή του metal, οι Hittman σε καμία περίπτωση δεν κατάφεραν να πάρουν αυτό που τους άξιζε.


Το Μαϊο του 1992, τελείωσαν τις ηχογραφήσεις του δεύτερου άλμπουμ τους Vivas Machina που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 1993, λόγω φόρτου εργασίας του παραγωγού Bob St. John που δούλευε και το άλμπουμ των Extreme, III Sides to Every Story. Το Vivas Machina απέτυχε εμπορικά  όπως και οι εμφανίσεις τους, με αποκορύφωμα τη συναυλία τους στο Erlangen E-Werk της Γερμανίας, όπου σε ένα χώρο 900 ανθρώπων, συγκέντρωσαν …40. Οι όποιες σκέψεις για ένα τρίτο άλμπουμ, πήγαν περίπατο και μέσα στο 1994 διαλύθηκαν. Πάντως το Vivas Machina, παρ΄ όλο που οι κριτικές που έλαβε δεν ήταν οι καλύτερες, είναι ένα καλό άλμπουμ, που συνδύασε το heavy/power με το hard rock, χωρίς να απομακρύνεται από τον ήχο του πρώτου τους.Το 2017 έγινε η πιο σημαντική επανασύστασή τους, όταν επανακυκλοφόρησε το πρώτο άλμπουμ τους από την ελληνική εταιρεία No Remorse Records, με το συγκρότημα να επαναενεργοποιείται με μόνα μέλη από την σύνθεση του πρώτου άλμπουμ τον τραγουδιστή Dirk Kennedy και τον κιθαρίστα Jim Bacci. Το 2018, εμφανίστηκαν στο γερμανικό power/epic metal φεστβάλ, Keep it True και στη συνέχεια υπέγραψαν συμβόλαιο με τη No remorse, κυκλοφορόντας το 2020 το τρίτο τους άλμπουμ, Destroy all Humans, 27 χρόνια μετά το Vivas Machina.

ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΤΑ
Το 2004 ο Kennedy κυκλοφόρησε το προσωπικό του άλμπουμ Life Is Now και το 2007 το συγκρότημα επανασυστήθηκε για να εμφανιστεί στο Keep It True festival, αλλά τελικά η εμφάνισή τους αναβλήθηκε λόγω πένθους κάποιου από τα μέλη. Το Νοέμβριο του 2013 ο μπασίστας Mike Buccell σκοτώθηκε σε δυστύχημα.


TRIVIA
 Μετά την κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ τους, το συγκρότημα ξεκίνησε συνομιλίες με την Polygram για να τους αναλάβει στις ΗΠΑ, αλλά δεν προχώρησαν καθώς η Polygram ήθελε και τα δικαιώματα του πρώτου άλμπουμ, κάτι που η Steamhammer δεν δεχόταν. Έτσι απέσυρε το ενδιαφέρον, με τους Hittman να παραμένουν στην γερμανική εταιρεία..
 ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ

Hittman  (1988)

Vivas Machina(1993)

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

9/10.23

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου