DESPERADO/WIDOWMAKER: ΔΥΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ DEE SNIDER


Στο σημερινό Ποιος Θυμάται θα διαβάσετε την μικρή ιστορία 2 συγκροτημάτων που σχημάτισε ο Dee Snider μετάτην πρώτη διάλυση των Twisted Sister, των Desperado και των Widowmaker. 

Οι Desperado ήταν ένα συγκρότημα που σχημάτισε ο Dee Snider, μετά τη διάλυση των Twisted Sister το 1988. Παρ ‘όλη τη δυναμικής εκκίνησή τους, με αρχικά μέλη τους Bernie Torme (πρώην Gillan και Double O) και Clive Burr (ο πρώην ντράμερ των και  Iron Maiden) και τη συμμετοχή του μπασίστα Marc Russell, είδαν το άλμπουμ τους Bloodied but Unbowed να μην κυκλοφορεί λόγω νομικών προβλημάτων.  Η ζημία έγινε ακόμα μεγαλύτερη όταν κυκλοφόρησε σαν bootleg με αποτέλεσμα να χαθεί το εμπορικό ενδιαφέρον του. Τελικά κυκλοφόρησε το 1996 κι επανακυκλοφόρησε το 2006 από την Angel Air Records με τίτλο Ace. Το εξώφυλλο όπως βλέπετε δεν ήταν από τα δυνατά σημεία για να τραβήξει τον αγοραστή κι όπως έχει δηλώσει ο Snider «ήταν καλύτερο στην ιδέα παρά στην εκτέλεση». Τα πράγματα επιδεινώθηκαν όταν κόλλησαν το αυτοκόλλητο «Parental Advisory» αφού υπήρξαν καταστήματα που δεν δέχτηκαν να το βάλουν στις προθήκες τους. Το Blood and Bullets κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 1992 χωρίς promotion, όμως μέσα σε λίγες εβδομάδες τα πήγε αρκετά. Η αναπόφευκτη διάλυσή τους, έφεραν τον Snider να σχηματίζει τους Widowmaker με τον Marc Russell(από τους Desperado) στο μπάσο, τον Joey Franco στα ντραμς (ήταν ο τελευταίος ντράμερ των Twisted Sister, έχοντας παίξει στο Love Is for Suckers και τον κιθαρίστα Al Pitrelli από την μπάντα του Alice Cooper (ήταν στην πρώτη συναυλία στην Αθήνα στο γήπεδο Λ. Αλεξάνδρας). Κυκλοφόρησαν 2 άλμπουμ (Blood and Bullets 1992 και Stand by for Pain 1994) έκαναν περιοδείες αλλά σε καμία στιγμή δεν κατάφεραν να κάνουν επιτυχία. Η διάλυσή τους βρήκε τον Dee Snider να γράφει το σενάριο για την ταινία Strangeland (1998), στην οποία έπαιξε κιόλας, για να ακολουθήσουν μια σειρά επανασυνδέσεων των Twisted Sister.



TRIVIA
Τέσσερα τραγούδια από το άλμπουμ Bloodied but Unbowed , τα "Gone Bad", "Calling for You", "Emaheeval" και "Easy Action" επαναηχογραφήθηκαν από τους Widowmaker στο άλμπουμ τους Blood and Bullets.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ


Desperado:  Bloodied but Unbowed (1996)
Widowmaker: Blood and Bullets (1992)

 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

2/10/23

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου