ΜΙΛΛΥ


Η Μίλλυ, κατά κόσμο Μίλλυ Κάραλη, γεννήθηκε στο Δασόλοφο Φαρσάλων, πέρασε τα παιδικά της χρόνια στο Μαρούσι και στα 14 της κάνει την πρώτη εμφάνισή της, για να ακολουθήσει μια σειρά συμμετοχών σε ερασιτεχνικά συγκροτήματα, κάνοντας εμφανίσεις σε διάφορα clubs της Αθήνας. Το 1972, με το μεγάλο κύμα των τραγουδιστριών/τραγουδιστών και συγκροτημάτων της δεκαετίας του 60 να έχει περάσει και τη μουσική να αλλάζει ύφος, αποφασίζει να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μουσική και αμέσως την επόμενη χρονιά κυκλοφορεί το μικρό δίσκο «Τι είναι η αγάπη/Ερημιά». Προσέξτε το συνδυασμό το μοντέρνου ήχου για την εποχή με το σαντούρι στο τραγούδι «Τι είναι η Αγάπη». Με την ελληνική δισκογραφία να έχει προσαρμοστεί στην καινούργια εποχή, αμέσως μετά την επιτυχία του πρώτου μικρού της δίσκου, κυκλοφορεί το άλμπουμ Τι είναι η Αγάπη(1973) με συνθέσεις των Νίκου Λαβράνου, Μάνου Χατζιδάκι, Melanie (διασκεύασε το “Lay Down”) και Στέλιου Βλαβιανού. Τα 2 κρατικά κανάλια ΕΙΡΤ και ΥΕΝΕΔ την προσκαλούν στα μουσικά  διαλείμματα (που ήταν πολλά) αλλά και στις μουσικές  εκπομπές, για να ακολουθήσει το άλμπουμ Μίλλυ 2(1974) και ο μικρός δίσκος «Νέα Γενιά/Τι ζωή κι αυτή για εμάς».

Με το τραγούδι «Νέα Γενιά» είχε πάρει μέρος στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το οποίο ήθελε να το κυκλοφορήσει κατά την περίοδο της δικτατορίας, αλλά είχε λογοκριθεί. Το 1975, φεύγει με τον Νίκο Λαβράνο με τον οποίο ήταν ζευγάρι και παντρεύτηκαν, και πάνε στη Γαλλία όπου σπουδάζει «Γλώσσα & Πολιτισμό» στη Σορβόννη. Πάντως κατά  τη διάρκεια της παραμονής της, κατάφερε να υπογράψει στην δισκογραφική εταιρία Vogue καινα κυκλοφορήσει το Milady Millie ενώ  παίρνει μέρος στο διαγωνισμό για την επιλογή της γαλλικής εκπροσώπησης στην Eurovision με το τραγούδι «Un Enfant Peut Etre”. Το 1978 κυκλοφόρησε το δεύτερο γαλλικό άλμπουμ της με τίτλο La Chanson Universelle ο οποίος ηχογραφείται στο studio Trident στο Λονδίνο, με παραγωγό τον Claude Pascal, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία. Μετά από παραμονή 3 ετών στο Παρίσι, επιστρέφει στην Ελλάδα και κυκλοφορεί το άλμπουμ Τραγούδια χωρίς Σύνορα, το 1980 εμφανίζεται στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο παίρνει το τρίτο βραβείο στο ελληνογαλλικό φεστιβάλ Rose d’Or και την ίδια χρονιά συνεργάζεται με τον Βασίλη Σκουλά και ηχογραφούν τον Ερωτόκρτο για να ακολουθήσει το άλμπουμ Φεμινιστικά με μουσική και στίχους των Νίκου Λαβράνου και Γιάννη Νεγρεπόντη.

Μετά τη  διαμονή της στο Παρίσι, είχε αλλάξει τη μουσική της κατεύθυνση,  στρεφόμενη προς την jazz και μαζί με τον συζυγό της Νίκο Λαβράνο παρουσιάζει τη μουσική παράσταση Από τη Folk στη Jazz. Λίγο αργότερα κυκλοφορεί το άλμπουμ Lover Leave me, με συνθέσεις του Νίκου Λαβράνου αλλά και κλασικά τραγούδια blues, rock και jazz.  


Το 1995 κυκλοφορεί το maxi single «Last Tango”, στο οποίο εμφανίζεται με το όνομα M.K.L.L.I. και το 1998 κυκλοφορεί το άλμπουμ 17 Ethnic Love Songs  σε διασκευή του Ν.Λαβράνου.
Έχει κυκλοφορήσει 2 συλλογές κλασικών παραμυθιών μελοποιημένων από το Νίκο Λαβράνο όπου αφηγείται και τραγουδάει.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

17/10/23
 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου