ROCK INCIDENT 257: ΟΤΑΝ Ο OZZY ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΟΝ FRANK ZAPPA

 


Δύο τεράστιες προσωπικότητες, σε εντελώς διαφορετικούς χώρους, αλλά με το ειδικό βάρος του καθενός, σε δυσθεώρητα μεγέθη, ο Double O κι ο Frank Zappa, συναντήθηκαν και μάλιστα 2 φορές! Ο χρονοκάψουλα μας μεταφέρει στα μέσα της δεκαετίας του 1970 όταν και οι δύο μουσικοί έμεναν στο ίδιο ξενοδοχείο στο Σικάγο και οιι Sabbath προσκλήθηκαν στο πάρτι του Zappa για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας με τον Οzzy Osbourne να δηλώνει πανευτυχής που τον γνώρισε. «Δώσαμε μια συναυλία εκεί και αποδείχθηκε ότι έμενε στο ξενοδοχείο μας. Όλοι μας κοιτάξαμε τον Zappa – ειδικά ο Geezer – γιατί φαινόταν σαν να ήταν από άλλο πλανήτη. Την εποχή εκείνη μόλις είχε κυκλοφορήσει το άλμπουμ Apostrophe,  το οποίο είχε ένα τραγούδι με τίτλο «Don’t Eat the Yellow Snow». Για τους Black Sabbath, πρέπει να ήταν την εποχή που είχαν κυκλοφορήσει το Sabbath Bloody Sabbath (Νοέμβριος 1973), άρα μιλάμε για το 1974   
« Καταλήξαμε να κάνουμε παρέα με την μπάντα του στο μπαρ. Στη συνέχεια, την επόμενη μέρα πληροφορηθήκαμε ότι ο Zappa ήθελε να πάμε στο πάρτι του για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας, το οποίο θα γινόταν εκείνο το βράδυ σε ένα εστιατόριο, στη γωνία του ξενοδοχείου. Δεν πέρναγε η ώρα ώσπου να πάμε, όλοι είμαστε αγχωμένοι για να τον συναντήσουμε. Όταν φτάσαμε στο εστιατόριο, ήταν εκεί, καθισμένος σε αυτό το τεράστιο τραπέζι, περιτριγυρισμένος από την μπάντα του. Συστηθήκαμε και μετά αρχίσαμε όλοι να μιλάμε μεταξύ μας. Αλλά ήταν πραγματικά περίεργο, γιατί τα παιδιά της μπάντας του έρχονταν συνέχεια προς το μέρος μου και μου έλεγαν: «Έχεις τίποτα να σνιφάρουμε; Μην πεις στον Frank, αν σε ρωτήσει. Είναι στρέιτ και μισεί αυτά τα πράγματα. Αλλά έχεις τίποτε; Δεν ήθελα να εμπλακώ, έτσι απλά αρνήθηκα, παρόλο που είχα μια μεγάλη τσάντα με τα "πράγματα" στην τσέπη μου. Αργότερα, αφού τελειώσαμε το φαγητό, καθόμουν δίπλα του όταν δύο σερβιτόροι βγήκαν από την κουζίνα, γυρίζοντας μπροστά τους ένα τεράστιο κέικ που ήταν  σε σχήμα γυμνής γυναίκας, με ένα μεγάλο ανδρικό μόριο (μαλαπέρδα, ή πουλί για όσους κι όσες δεν καταλάβατε). «Έπρεπε να είχες δει αυτή την τούρτα. Ήταν σε σχήμα γυμνής γυναίκας με δύο μεγάλα  βυζιά καλυμμένα με γλάσο – κα ι τα πόδια της ήταν ανοιχτά. Αλλά το πιο τρελό ήταν ότι είχαν βάλει μια μικρή αντλία, έτσι η σαμπάνια έβγαινε από τον κόλπο της. Μόλις την έβαλαν στο τραπέζι, το συγκρότημα άρχισε να τραγουδά το «America the Beautiful κι όλοι ήπιαν σαμπάνια, με πρώτο τον Frank. Όταν ήρθε η σειρά μου, ήπια μια μεγάλη γουλιά, κι είπα «είναι σαν κάτουρο». Όλοι βρήκαν αστείο αυτό που είπα με τον Frank να σκύβει και να μου λέει το αυτί «Έχεις ένα σνιφάρισμα; Δεν είναι για μένα – είναι για τον σωματοφύλακά μου!» «Σοβαρά μιλάς;» τον ρώτησα. «Μην το πείς στο συγκρότημα. Είναι στρέιτ»!
Αυτή ήταν η πρώτη φορά που οι Osbourne και ο Zappa συναντήθηκαν. Η επόμενη φορά ήταν εντός έδρας για τον Double O, στη γενέτειρά του ο σπίτι του, στο Μπέρμιγχαμ όπου ο Zappa είχε παίξει στο Birmingham Odeon και μετά τη συναυλία ήθελε να φάει κάτι καλό. Έμενε στο Holiday Inn, αλλά δεν του άρεσε το φαγητό κι επειδή ήταν αργά και δεν υπήρχε τίποτε ανοιχτό εκτός από ένα μαγαζί που σερβίριζε κάρι, στην Bristol street, αλλά δεν το συνιστούσε. Δεν  είχαν που να πάμε και ‘έτσι κατέληξαν εκεί, με τον Ozzy να επιμένει να ΜΗΝ παραγγείλει με τίποτα την μπριζόλα. Ο Zappa έγνεψε καταφατικά, κοίταξε το μενού για λίγο και μετά παρήγγειλε τη μπριζόλα. Όταν έφτασε, απλώς κάθισα εκεί και τον έβλεπα να προσπαθεί να το φάει «Σαν παλιές μπότες, είναι» του είπε, με τον Zappa να του απαντά ατάραχος «Όχι, σαν καινούργιες».

Α.Ρ.

27/9/23

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου