OLDIES BUT GOODIES: MANZANERA-MacKAY(πρώην ROXY MUSIC)/GLENN HUGHES-ROBIN GEORGE/BOB DYLAN

 

Επανακυκλοφορεί η ξεχασμένη συνεργασία μεταξύ του κιθαρίστα Robin George (έχει παίξει με Robert Plant,Philip Lynott, David Byron, Pete Way, John Wetton) και το μπασίστα και τραγουδιστή Glenn Hughes. Το άλμπουμ είχε ηχογραφηθεί το 1989 αλλά δεν κυκλοφόρησε ποτέ επίσημα. Η πρώτη επίσημη κυκλοφορία του έγινε το 2008 με τίτλο "Sweet Revenge" και τώρα επανακυκλοφορεί με τίτλο "Overcome" και διαφορετικό εξώφυλλο. Ακούστε το πανέμορφο τραγούδι "Haunted" όπου συμμετέχουν μέλη των Trapeze, οι Dave Holland, Mel Galley και Terry Rowley.
Δύο πρώην ιστορικά μέλη των Roxy Music, ο κιθαρίστας Phil Mazanera κι ο σαξοφωνίστας Andy Mackay, συνεργάζονται για ακόμα μια φορά, κυκλοφορόντας το instrumental άλμπουμ AM PM, που θα κυκλοφορήσει στις 13 Οκτωβρίου. Οι ίδιοι το περιέγραψαν σαν ένα ambient άλμπουμ με κιθάρα και σαξόφωνο. Μαζί τους παίζουν και οι Αnna Phoebe βιολί, Seth Scott φλάουτο, George Goode tuba, Paul Thompson ντραμς (κι αυτός πρώην Roxy Music), Yazz Ahmed πνευστά και Μike Boddy μπάσο/προγραμματισμός πλήκτρων.

«Την περίοδο του lockdown είχα αρχίσει να συνεργάζομαι με τον Tim Finn (Split Enz, Crowded House) αλλά είχα την επιθυμία να κάνω ένα instrumental άλμπουμ. Έτσι επικοινώνησα με τον Andy Mackay κι αρχίσαμε να δουλεύομε μαζί τα κομμάτια του AM PM«, είπε ο Phil Manzanera.
To 1978 o Bob Dylan έδωσε 8 συναυλίες στο Nippon Budokan Hall της Ιαπωνίας, στην πρώτη εμφάνισή του σε αυτή τη χώρα. Τότε είχε κυκλοφορήσει το 2πλό βινύλιο με τίτλο Bob Dylan at Budokan, με επιλεγμένες ηχογραφήσεις από εκείνες τις εμφανίσεις του.
Για τους συλλέκτες του μεγάλου Αμερικάνου τροβαδούρου, στις 17 Νοεμβρίου θα κυκλοφορήσουν 2 Box sets, το ένα 4 CD και το άλλο με 8 βινύλια, με όλες τις συναυλίες του. Επίσης θα κυκλοφορήσει ένα 2πλό βινύλιο με τίτλο Another Budokan 1978, με 16 τραγούδια του, επιλεγμένα από όλες τις συναυλίες του. Οι ηχογραφήσεις έγιναν σε 24κάναλο, περιλαμβάνει συνολικά 58 τραγούδια, από τα οποία τα 36 είναι ακυκλοφόρητα.


26/9/23

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου