NEWS OF THE WORLD (21/9/23)

 

• Το μεγάλο καναδέζικο συγκρότημα των Bachman-Turner Overdrive επιστρέφει με περιοδεία στην Αμερική, ταινία συναυλία και live δίσκο με ηχογραφήσεις από το 1976(σ.σ. ακούγεται ενδιαφέρον!). Ο κιθαρίστας, τραγουδιστής και βασικός συνθέτης τους, Randy Bachman, επιστράτευσε το γιό του Tal, επίσης τραγουδιστή και κιθαρίστα, ενώ η συμμετοχή του C.F Turner, αρχικού μέλους, μπασίστα και τραγουδιστή, για την ώρα παίζει! Πάντως οι Randy και Tal Bachman έχουν προσλάβει άλλους 2 μουσικούς (δεν ανακοινώθηκαν τα ονόματά τους) που θα τους πλαισιώσουν στην περιοδεία. Ο αρχικός κιθαρίστας Blair Thorton δήλωσε τη συμπαράστασή του μέσω facebook αλλά όχι τη συμμετοχή του. Η ταινία-συναυλία και ο live δίσκος θα παρουσιαστούν μέσα στο  2024. Να σημειωθεί ότι οι ηχογραφήσεις του έγιναν στο Budokan Arena του Τόκιο το 1976. Αυτά είναι τα καλά νέα . Τα κακά είναι ότι γράφουν καινούργια τραγούδια….

• Ένα ακόμα κομμάτι του από το καινούργιο άλμπουμ του Foxtrot At Fifty + Hackett Highlights, παρουσίασε ο πρώην κιθαρίστας των Genesis, Steve Hackett. Πρόκειται για το “Can Utility And The Coastliners» που μπορείτε να δείτε. Το video βιντεοσκοπήθηκε κατά τη διάρκεια συναυλίας του στο Brighton και το άλμπουμ Foxtrot At Fifty + Hackett Highlights, που έχει ήδη κυκλοφορήσει, διατίθεται σε 2CD/Blu-ray, 2CD/2DVD και 4πλόLP.



• Έφυγε από τη ζωή ένας από τους παλιούς καλούς dj της Αθήνας, ο Λάκης Ζωϊόπουλος.  Είχε παίξει σε πολλές discotheque όπως στον Απόλλωνα, Αυτοκίνηση(στην παραλιακή), Video, σε clubs στην Κρήτη αλλά και σε πολλά νησιά  κ.α ενώ εργάστηκε και σαν ραδιοφωνικός παραγωγός στον (παλιό) Sky 100,4 fm, Flash 961 και Seven X 98,7. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.
• Παραγωγός του άλμπουμ Hackney Diamonds των Rolling Stones, είναι ο υπέρ ανερχόμενος κιθαρίστας/παραγωγός Andrew Watt, που τον μάθαμε σαν μέλος του συγκροτήματος που ηχογράφησε τα κομμάτια του Ozzy για τα άλμπουμ Ordinary Man και Patient Number 9, αλλά και με τους Eddie Vedder στο καινούργιο άλμπουμ του Earthling και του Iggy Pop, Every Loser. Στο Hackney Diamond, εκτός των Lady Gaga και Bill Wyman, καλεσμένοι είναι οι.Paul McCartney,που παίζει μπάσο στο "Bite My Head Off", ο Stevie Wonder στο"Sweet Sounds of Heaven" κι ο Elton John στο "Live by the Sword".
• Οι Metallica κυκλοφόρησαν σε ψηφιακή μορφή, για την ώρα τουλάχιστον, το τραγούδι "Too Far Gone? σε Live ηχογράφηση από το MetLife Stadium, του New Jersey. Ήταν η πρώτη συναυλία της M72 κι έγινε μπροστά σε 80.000 fans.


• Το μάθαμε κι αυτό. Όταν το 1980 οι AC/DC έψαχναν τον αντικαταστάτη του Bon Scott, o manager τους πρότεινε στον Iggy Pop να κάνει audition ο οποίος είχε ήδη ξεκινήσει την προσωπική καριέρα του και μόλις είχε κυκλοφορήσει το άλμπουμ Soldier(1980). Ο Αμερικάνος τραγουδιστής αρνήθηκε την πρόταση , αισθανόμενος ότι δεν ταίριαζε στο συγκρότημα. Τη συνέχεια την ξερετε….
• Οι Diviner ανακοίνωσαν release party για το Σάββατο 18 Νοεμβρίου στο Κύτταρο όπου θα παρουσιάσουν το τρίτο άλμπουμ τους Avaton. Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Sirius. Έναρξη 21.00, εισιτήριο προπώληση 12€, στην πόρτα 14€. ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
VIVA.GR & Viva Spots
•  Το Oppenheimer ξεπέρασε σε τζίρο εισιτηρίων το Bohemian Rhapsody(2018), πατώντας την κορυφή της λίστας με τις πιο πετυχημένες ταινίες, σε επίπεδο βιογραφίας. Για την ιστορία, το Bohemian Rhapsody, είχε κάνει $910.800.000 και το Oppenheimer, ξεπέρασε τα $912.700.00, πάντα σε επίπεδο βιογραφικών ταινιών.
• Λίγους μήνες μετά  την εμφάνισή του στο Rockwave (8 Ιουλίου 2023), ο Ville Valo επανέρχεται στη χώρα μας για 2 συναυλίες, στις 4 Απριλίου στο Fuzz στην Αθήνα και την επομένη 5 Απριλίου 2024 στο Principal Club Theater, στη Θεσσαλονίκη.

• Οι Buckcherry παρουσίασαν ακόμα ένα video single από το άλμπουμ τους Vol.10. Το τραγούδι είναι το "Let's Get Wild" και είναι ένα straight hard rock κομμάτι.



Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου