NEWS OF THE WORLD (14/9/23)

 

• Σε συνέντευξή του στο  Metal Voice του Καναδά, ο Ολλανδός κιθαρίστας Adrian Vandenberg, ρωτήθηκε αν  του προτάθηκε να παίξει με τους Ozzy Osbourne και KISS και η απάντηση ήταν θετική! "Υπάρχει μια ιστορία που δεν την έχω αναφέρει ποτέ. Την πρώτη φορά που ήλθα σε επαφή με τον Ozzy ήταν κατά τη διάρκεια περιοδεία το 1983, όπου με συνέστησε μαζί του ο tour manager του. Οι Vandenberg ανοίγαμε στην περιοδεία του και την ημέρα που γνωρίστηκα, δεν ήταν νηφάλιος. Με ρώτησε αν ήθελα να παίξω στο συγκροτήματα του και του απάντησα «έχεις ήδη κιθαρίστα(σ.σ. τον Jake E. Lee) που είναι πολύ καλός». Ας μείνουμε σε επαφή μου απάντησε. Αργότερα έμαθε ότι ο Don Airey και κάποια άλλα μέλη του συγκροτήματος του, θεωρούσαν ότι το παίξιμό  μου ήταν κοντά σε αυτό του Randy Rhoads. Τελικά, η συνεργασία δεν προχώρησε». Στο παρόν, ο 74χρονος Ozzy αποκάλυψε ότι θα χρειαστεί να υποβληθεί σε τέταρτη επέμβαση καθώς και να κάνει επισκληρίδιο ένεση. Ο Ozzy είπε: "Το πρόβλημα είναι στο κάτω μέρος της πλάτης μου και  θα κάνω επισκληρίδιο σύντομα. Οι γιατροί μού είπαν ότι ο λαιμός μου έχει διορθωθεί, αλλά 2 σπόνδυλοι που υπάρχουν κάτω από τον λαιμό, έχουν διαλυθεί και δεν έχει μείνει τίποτα από αυτούς". Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του Hard/heavy μάς θυμίζει ότι το πρόβλημα με τη μέση αλλά και τους σπόνδυλους του 55χρονου τότε Ozzy, ξεκίνησε το 2003 όταν επέβαινε σε ένα ποδήλατο με 4 τροχούς που χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του μέσα στο περιβάλλοντα χώρο του σπιτιού του στο Buckinghamshire,  κι ανετράπη.  Ο τραυματισμός του ήταν σοβαρός και του άφησε ένα σπασμένο σπόνδυλο στον αυχένα. Το 2019 έσπασε την κλείδα και τα έξι πλευρά του μετά από πτώση μέσα στο  σπίτι του και υποβλήθηκε σε εγχείρηση ανύψωσης κλείδας του, η οποία πιστεύεται ότι ακουμπούσε σε μια κύρια αρτηρία και διέκοψε τη ροή του αίματος στο χέρι του. Το 2022 κόλλησε Covid 19 κι έκτοτε έχει καταβληθεί πολύ.

•  Οι AC/DC έδωσαν στη δημοσιότητα ένα ηχητικό video λίγων δευτερολέπτων όπου παίζουν το κλασικό "If You Want Blood (You've Got It)"με ντράμερ τον Matt Laug. Το συγκρότημα θα εμφανιστεί τον Οκτώβριο στο περίφημο Power Trip festival,  χωρίς να έχει διευκρινιστεί με πιο ντράμερ αφού ο Phil Rudd δεν έχει ενημερωθεί σχετικά, με τον Laug να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να παίξει μαζί τους. Στο παρελθόν ο Laug έχει παίξει με τους Alanis Morissette, Alice Cooper, Beth Hart, και Slash's Snakepit. Στη φωτογραφία ο Matt Laug με t-shirt που όσοι έχουμε δει τις σειρές Beaking Bad Better Call Saul, το ΘΕΛΟΥΜΕ!

• Επιστροφή στην ενεργό δράση για τους βετεράνους Tank που μετά από 39 χρόνια επιστρέφουν στην Αμερική για να παίξουν στο Hell's Heroes VI Festival του  Houston το Μάρτιο του 2024. Τους …κλασικούς κιθαρίστες Mick Tucker και Cliff Evans, πλαισιώνουν ο μπασίστας Gav Gray (Almight/Tygers of Pan Tank) κι ο ντράμερ Mark Cross που επέστρεψε.
• Η χρυσή τριπλέτα των G3 που το 1996 αποτελούμενη από τους Joe Satriani, Eric Johnson και Steve Vai σάρωσε,  επανέρχεται με μεγάλη περιοδεία στην Αμερική. Η περιοδεία θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2024 από το Tuscon της Αριζόνα και το αρχικό σκέλος προβλέπει 11 ημερομηνίες κι ήδη έχουν αρχίσει να προσθέτουν κι άλλες.
• Μιλώντας στο περιοδικό Guitar World, ο πρώην κιθαρίστας των Black Crowes, Marc Ford εξήγησε τους λόγους που αρνήθηκε να αντικαταστήσει τον Izzy Stradlin στους Guns and Roses.”Η μουσική των Black Crowes είναι πιο κοντά στα γούστα μου, σίγουρα οι Crows μου ταιριάζουν περισσότερο. Εξ’ άλλου αν αντικαταστούσα τον Izzy θα έπρεπε να ήμουν ο υποστηρικτικός κιθαρίστας στον Slash και δεν νομίζω ότι θα με ικανοποιούσε κάτι τέτοιο. Θα βαριόμουνα πολύ γρήγορα». Ο Marc Ford έγινε μέλος των Black Crowes το 1991 κι έπαιξε στα άλμπουμ τους The Southern Harmony And Musical Companion, Amorica, The Lost Crowes και Three Snakes And One Charm.
• Ένα ακόμα τραγούδι από τον καινούργιο δίσκο της παρουσίασε η diva της country Dolly Parton. Πρόκειται για το Let It Be των Beatles όπου τη συνοδεύουν οι Paul McCartney (πιάνο) και Ringo Starr (ντραμς) καθώς και οι Fleetwood Mac περκάσιονς και Peter Frampton κιθάρα.

• Με Parkinson διαγνώστηκε ο ιδρυτής και πρώην κιθαρίστας των Saxon, Graham Oliver. Στο παρελθόν είχα κόψει το δάκτυλό  μου και νόμιζα ότι δεν θα ξανά παίξω ποτέ. Το ίδιο συναίσθημα είχαν όταν ήμουν 59 ετών κι έπαθα ένα μίνι εγκεφαλικό και παρέλυσε την αριστερή μου πλευρά και νόμιζα ότι δεν θα ξαναπαίξω ποτέ. Όμως τα ξεπέρασα και τα δύο. Ελπίζω και τώρα να σταθώ τυχερός, δεν θα αφήσω να με νικήσει» είπε ο  71χρονος Oliver. Η νόσος του Πάρκινσον είναι μια εκφυλιστική διαταραχή του κεντρικού νευρικού συστήματος. Δεν υπάρχει θεραπεία, αλλά τα φάρμακα, η χειρουργική επέμβαση και η διεπιστημονική διαχείριση μπορούν να προσφέρουν ανακούφιση από τα συμπτώματα.
• Δείτε τους Tesla να διασκευάζουν Aerosmith στο κλασικό παλιό τραγούδι τους "S.O.S. (Too Bad)" που είναι bonus track στο καινούργιο live άλμπουμ τους Full Throttle Live!, που έχει κυκλοφορήσει από το Μαϊο του 2023.





Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου