FIREWIND- LIVE PREMONITION


    Τον Ιανουάριο του 2008 οι Firewind ηχογράφησαν/βιντεοσκόπησαν στο Principal Theater της Θεσσαλονίκης, το πρώτο live άλμπουμ τους, με τίτλο Live Premonition. Το συγκρότημα με σύνθεση Gus G κιθάρες/φωνητικά, Απόλλων Παπαθανασίου τραγούδι, Πέτρος Χρήστο μπάσο, Bob Κατσώνης πλήκτρα/κιθάρα και Mark Cross ντραμς, μόλις είχε τελειώσει τις ηχογραφήσεις του studio άλμπουμ Premonition και σε αυτή τη συναυλία παρουσίασε κι έπαιξε ολόκληρο τον ακυκλοφόρητο ακόμα δίσκο (με την ίδια σειρά τα τραγούδια!). Ο Gus G ή αν προτιμάτε ο Κώστας Καραμητρούδης μίλησε στον Rockmachine.gr για εκείνη την live ηχογράφηση, όλες του οι παρεμβάσεις σημειώνονται με εισαγωγικά. «Αυτό το άλμπουμ έχει μια ιδιαιτερότητα. Παίξαμε ολόκληρο το ακυκλοφόρητο studio άλμπουμ (σ.σ. το Premonition) κι ο κόσμος που είχε έλθει, δεν είχε ξανά ακούσει τα τραγούδια και συμμετείχε λες και τα ήξερε. Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ καλή». Φυσικά εκτός από τα κομμάτια του Premonition, υπάρχουν και τραγούδια από τα προηγούμενα άλμπουμ τους, 2 χορταστικά σόλο (ντραμς και κιθάρα) και φυσικά το “Falling to Pieces”. Με την πρώτη ακρόαση του δίσκου, καταλαβαίνεις ότι η μπάντα έχει πολύ διάθεση και νεύρο για να κάνει τη βραδιά αξέχαστη! Μπορεί τότε τα «Mercenary Man”, “Loneliness”, “Into the Fire” και “Head up  High” να μην ήταν γνωστά τότε, αλλά η αύρα τους έφθανε να ηλεκτρίσει το χώρο. «Προσωπικά  δεν είχα μείνει ικανοποιημένος από το παίξιμό μου, είχα κάνει κάποια λάθη, αλλά δεν τα πείραξα στο studio. Το άλμπουμ δεν έχει overdubs. Εκείνα τα χρόνια ήταν η εποχή των Firewind. Είμαστε το μελωδικό metal συγκρότημα από την Ελλάδα, παίξαμε σε μεγάλα festival στο εξωτερικό, είμαστε καλοί και φτιάξαμε όνομα». Βλέποντας και το dvd της συναυλίας, αν πρέπει να σημειώσω την καλή κάλυψη από πλευράς   αριθμού καμερών αλλά και των λήψεων, ειδικά των μακρινών που νομίζεις ότι παίζουν σε κάποιον τεράστιο χώρο. «To Live Premonition δένει με μια ευχάριστη σύμπτωση με το καινούργιο live (σ.σ. δεν έχει ακόμα κυκλοφορήσει) γιατί ηχογραφήθηκε/βιντεοσκοπήθηκε στον ίδιο χώρο, με το ίδιο crew και την ίδια εταιρεία που ηχογραφήσαμε/βιντεοσκοπήσαμε το καινούργιο live! (σ.σ. δεν έχε ικυκλοφορήσει ακόμα)
" Ήταν Ιανουάριος του 2008 όταν κάνaμε την απόπειρα να παίξουμε σε ένα μεγάλο χώρο 1.500 ανθρώπων, γεμάτοι άγχος, είμαστε πιτισρικάδες. Ο προηγούμενος χώρος που είχαμε παίξει ήταν στο Ξυλουργείο του Μύλου, το πολύ σε 200 άτομα. Τελικά η βραδιά που γράψαμε το Live Premonition ήταν sold out, με τον κόσμο να κρέμεται από το μπαλκόνι. Θυμάμαι ότι η Century Media είχε φέρει 20 δημοσιογράφους  από όλα τα ευρωπαικά metal  περιοδικά κι όλοι είπαν τα καλύτερα λόγια. Αρχικά το εξώφυλλο δεν ήταν αυτό, δεν το θυμάμαι καλά μετά από τόσα χρόνια αλλά θυμάμαι ήταν ένα χρυσό. Δεν μας άρεσε και καταλήξαμε σε αυτό το κολάζ με τις φωτογραφίες μας».


TRIVIA

  • Το μόνο τραγούδι που απουσιάζει από το Live Premonition και ακούγεται σαν bonus στο studio Premonition, είναι το “Maniac”, επιτυχία του Michael Sembello του 1983 από την ταινία Flashdance, που προφανώς λείπει λόγω δικαιωμάτων.   
  •  Από εκείνη τη σύνθεση, σήμερα παραμένει μόνο ο Gus G.  

Οι Firewind εμφανίζονται την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη τοιυ Δήμου Αθηναίων, μαζί με τους Timo Tolkkis Strato!, Lazy Mans Load και Nevrosa. Για εισιτήρια, πατήστε εδώ.


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

31/8/23

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου