NEWS OF THE WORLD (20/7/23)


• Μια νέα Μονόπολη βγήκε στην αμερικάνικη αγορά και αφορά τους AC/DC. H Usaopoly (The Op), ετοίμασε την AC/DC Collector's Edition προς τιμή των 50 χρόνων του συγκροτήματος με τα τετραγωνάκια να σχετίζον ται με τίτλους από τραγούδια του συγκροτήματος. 

• Μια σημαντική προσθήκη στο line up της συναυλίας των Firewind/Nervosa που θα γίνει στις 3 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη. Οι Timo Tolkki’s Strato, το νέο σχήμα του Timo Tolkki, που μαζί με άλλα δύο ιδρυτικά μέλη των Stratovarius (Antti Ikonen  πλήκτρα και Tuomo Lassila τύμπανα),θα παίξουν τραγούδια από τα 4 πρώτα άλμπουμ τους. Οpening act οι καταξιωμένοι πλέον Lazy Man’s Load. Η τιμή προπώλησης παραμένει στα 25 Ευρώ. Τα ηλεκτρονικά εισιτήρια θα ανταλλάσσονται, μετά την είσοδο στον χώρο, με συλλεκτικά αναμνηστικά hard copies. Tα εισιτήρια που έχουν ήδη αγοραστεί με την ένδειξη “Firewind + Nervosa στην Τεχνόπολη” ισχύουν κανονικά για το GSFF Open Air Fest! Πατήστε εδώ για εισιτήρια.


• Πέθανε σε ηλικία 76 ετών το συνιδρυτικό μέλος και κιθαρίστας των Journey George Tickner όπου συμμετείχε στο πρώτο άλμπουμ τους (και στα άλλα δύο, σαν συνθέτης).
• Σύμφωνα με δημοσίευμα του www.newmoney.gr/, ο πολυχώρος αναψυχής «Μύλος» στη Θεσσαλονίκη, κινδυνεύει να βγει για δεύτερη φορά φέτος στο ηλεκτρονικό σφυρί! Ο πρώτος πλειστηριασμός είχε οριστεί για τις 10 Μαΐου 2023, ωστόσο στην πορεία οδηγήθηκε σε αναστολή. Πριν λίγες μέρες όμως ο «Μύλος» επανήλθε στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών με προγραμματισμό για τις 8 Νοεμβρίου 2023. Το σφυρί στρέφεται κατά της εταιρείας «Περιβαλλοντική Δράση Α.Ε.», με επισπεύδουσα την εταιρεία Telerin Α.Ε. και η τιμή πρώτης προσφοράς είναι 990.000 ευρώ, ενώ η κατάσχεση έγινε για οφειλή 49.992,60 ευρώ.
• Το νέο τους video single παρουσίασαν οι Greta Van Fleet. Πρόκειται για το τραγούδι "The Falling Sky", μέσα από τον καινούργιο δίσκο τους Starcatcher, που θα κυκλοφορήσει στις 21 Ιουλίου.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών, η Βρεταννίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια, Jane Birkin που έγινε γνωστή το 1969, τραγουδώντας τη μεγάλη επιτυχία "Je t'aime... moi non plus" ("I love you ... me neither"), σύνθεση του Serge  Gainsbourg. H Birkin είχε παντρευτεί το 1965 τον συνθέτη John Barry κι απέκτησε την Kate Barry. Χώρισαν το 1968 ζούσε με τον Γάλλο συνθέτη Serge Gainsbourg, με τον οποίο ποτέ δεν παντρεύτηκε. Απέκτησαν την Charlotte Gainsbourg και η Birkin πήρε τη γαλλική υπηκοότητα. Χώρισαν το 1980 καθώς ο Gainsbourg, αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα λόγω του αλκοόλ αλλά και βίας. Δεν έγιναν γνωστά τα αίτια θανάτου της αλλά από το 2002 έπασχε από λευψαιμία.
• Η ιταλική αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα κατά του Brian Molko των Placebo, αφού αποκάλεσε την πρωθυπουργό της Ιταλίας Giorgia Meloni, «φασίστα» και «ρατσίστρια». Κι όλα αυτά σε συναυλία του συγκροτήματος στο Τορίνο, στο φεστιβάλ Sonic Park όπου είπε “Giorgia Meloni, piece of shit, fascist, racist”, δείτε το σχετικό video.  Σύμφωνα με τον ιταλικό ποινικό κώδικα, μπορεί να του επιβληθεί πρόστιμο έως και 5.000€ ευρώ για σχόλια που «δυσφημούν τη Δημοκρατία», όπως μέλη της κυβέρνησης.
•  Δείτε το  καινούργιο τραγούδι του Eric Clapton με τίτλο "How Could We Know" που υπάρχει στη Β πλευρά (πίσω πλευρά) του μικρού δίσκου με το κλασικό "Moon River" όπου πάίζει με τον Jeff Beck. Το τραγούδι ερμηνεύει η Judith Hill και μαζί της παίζουν και οι Daniel Santiago και Simon Climie.


• Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, οι Snakebite, το ελληνικό Tribute συγκρότημα στον Alice Cooper, θα παίξει στην Αρχιτεκτονική Live Stage, στη Λ.Ούλωφ Πάλμε 23,  στου Ζωγράφου.  Είσοδος 6€ και θα υπάρξει και support που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών ο session μπασίστας Mo Foster, που είχε παίξει με μια μεγάλη σειρά ονομάτων όπως Phil Collins (στην πρώτη περιοδεία του 1982 και στο άλμπουμ Hello, I Must Be Going), Jeff Beck, Eric Clapton, Roger Glover, Michael Schenker, Sting,  Meat Loaf, Gerry Rafferty, Brian May, Ringo Starr, Peter Green κ.α.
• Το τραγούδι "Torn", επέλεξε να κάνει video o Γιώργος Γάκης. Τα γυρίσμτα έγιναν στο Θέατρο Κήπου στην Θεσσαλονίκη μαζί με την Symphony Orchestra με μαέστρο τον Haris Iliadis και θα το ακόυσετε στο καινούργιο άλμπουμ με τίτλο "Parallel Dimensions".


.


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου