NIGHTWISH/IN FLAMES/INSOMNIUM/ELYSION: RELEASE Πλτ. Νερού 6 ΙΟΥΝΙΟΥ. Ο ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ


Ημερολόγιο κυβερνήτη Ιούνιος 2023, τοποθεσία Αθήνα, γεγονός Athens Release Festival και ένα νέο συναυλιακό καλοκαίρι μόλις ξεκινά! Πρώτη μέρα με Elysion, Insomnium, In Flames και το μεγάλο όνομα της βραδιάς τους φοβερούς Nightwish. Πάμε να δούμε πώς ήταν....
  Στον χώρο της πλατείας Νερού έφτασα γύρω στις εννέα παρά τέταρτο. Με βοήθεια από ένα καταπληκτικό ζευγάρι (σας ευχαριστώ και πάλι παιδιά!) βρήκα να παρκάρω σχετικά εύκολα, σε ένα χώρο που όποιος πάει με αμάξι και της επόμενες ημέρες θεωρώ πως θα δυσκολευτεί. Λόγω της ώρας που προσήλθα δεν μπόρεσα να δω τα δύο συγκροτήματα που άνοιξαν το event. Είδα όμως για πρώτη μου φορά τους In Flames!
  Οι Σουηδοί In Flames βγήκαν στην σκηνή ακριβώς στις εννέα. Ομολογώ πως ποτέ πριν δεν είχα την παραμικρή επαφή με την μουσική τους γνώριζα όμως ότι έπαιζαν death metal. Για την επόμενη μιάμιση ώρα πέρασα ωραία τολμώ να πω. Η μουσική τους είχε αρκετό groove, οι οπαδοί τους ήταν ενθουσιώδεις, το συγκρότημα είχε κέφια και φαινόταν επομένως δεν υπήρχε κανένας λόγος να μην γουστάρω με το όμορφο vibe που με είχε περικυκλώσει. Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που ερχόντουσαν στην χώρα μας με την πρώτη να εντοπίζεται πριν από είκοσι χρόνια, "Σάμγουερ μπακ ιν τάιμ".


  Ώρα έντεκα και έπειτα από μια εισαγωγή με κρουστά, το συγκρότημα των Nightwish κάνει την είσοδό του με το τραγούδι "Noise". Και τί έκπληξη!!! Η Floor Jansen είναι σε τοπ φωνητική φόρμα αλλά και σε προχωρημένη εγκυμοσύνη! Συγκεκριμένα στον έκτο μήνα! Η ίδια φάνηκε να μην επηρεάζεται καθόλου από αυτό αφού για την υπόλοιπη βραδιά εκτός του ότι θα κάρφωνε κάθε απαιτητική νότα άψογα θα επιδιδόνταν ακόμα και σε headbanging! Ήταν λίγο αγχωτικό βέβαια αλλά η ίδια σίγουρα γνωρίζει τα όρια. Το setlist περιελάμβανε υλικό από όλες τις περιόδους με κορυφαία στιγμή για εμένα η απόδοση του "Ghost Love Score". Ένα ακόμα πρόσωπο που με κέρδισε ήταν και ο πολυοργανίστας Troy Donockley. Εκπληκτικός και αξιοθαύμαστος για την γνώση και τις ικανότητές του!
  Το πρόσημο σαν απολογισμός της βραδιάς και της ημέρας είναι ξεκάθαρα θετικό, έστω κι αν είχε μόνο 7.500 κόσμο. Ένα καλό ξεκίνημα με τα καλύτερα να έρχονται με τον πλέον υγιεινό τρόπο από το πιο αγαπημένο μας λαχανικό...... Ραντεβού στις 17 Ιουνίου! 

Όλες οι φωτο είναι των Nightwish εκτός της πρώτης που είναι οι Insomnium με τον Σάκη Τόλη!

 Κείμενο: Σπύρος Γιαννακόπουλος

Φωτογραφίες: Γιάννης Μπίθας, Αντώνης Αλεξανδράκης  

99/6/23

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου