HELLOWEEN/JINJER/BEYOND THE BLACK/SILENT WINTER Πλτ. Νερού 17 Ιουνιου 2023. Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ


Αυτή τη συναυλία έπρεπε να την είχαμε δει από τις 14 Νοεμβρίου 2020 στο Tae Kwo Do ή ακόμα κι από τις 12 Ιουνίου 2021 στο εξωτερικό χώρο του Ο.Α.Κ.Α αλλά ας όψεται η πανδημία. Η United Forces 2023 πέρασε – επί τέλους- κι από τη χώρα μας κι είδαμε τους επανασυνεδεμένους Helloween σε μια φοβερή συναυλία. Τη βραδιά άνοιξαν οι Silent Winter που έπαιξαν κάτω από βροχή (σπάνιο για τα ελληνικά συναυλιακά δεδομένα) με αρκετό κόσμο(!), ο οποίος περίμενε από νωρίς για να ανοίξουν τις πόρτες κι ας έβρεχε(κι άλλα θαυμαστικά!!). Το συγκρότημα έκανε μια (πολύ) καλή παρουσία, αν και στο μεγαλύτερο μέρος της εμφάνισής τους έβρεχε, με τον κόσμο να ξέρει τα τραγούδια τους (!) και τον τραγουδιστή Μιχάλη Λίβα να κερδίζει τις εντυπώσεις.
 Μιχάλης Λίβας (Silent Winter)

 
Οι Beyond the Black ήταν τυχεροί, αφού βγήκαν αφού η βροχή είχε τελειώσει. Ένα μελωδικό symphonic metal συγκρότημα, στον ήχο των Nighwish,  με πολύ καλή τραγουδίστρια, αντιμετωπίστηκε στην αρχή μουδιασμένα, με τον κόσμο να έρχεται διαρκώς. Στο τέλος, πρέπει να είχαν το διπλάσιο κόσμο από τη στιγμή που ξεκίνησαν. Αν και άγνωστοι στο κοινό, το κέρδισαν, σε αντίθεση με τους Jinjer όπου όλοι αναρωτηθήκαμε πως ξανά βρέθηκαν στο line up του φεστιβάλ, αφού και πέρυσι ήταν στην Πλτ. Νερού, την ημέρα των Slipknot και πέρασαν αδιάφοροι.
Beyond the Black

Για μια στιγμή, ένιωσα όταν με τιμωρούσαν. Αδιάφοροι, με ένα ξεπερασμένο ήχο, δεν μου έμεινε κανένα τραγούδι(;). Και στις 22.30, ξεκίνησε η μεγάλη εμφάνιση των Helloween με πρώτο τραγούδι το 13λπετο Sklyfall και τους Kiske και Deris να μοιράζονται τα φωνητικά.
Eagle Fly Free, Future World, Power, I'm Alive, Walls of Jericho ένα medley τραγοθδισμένο από τον Hansen ( Metal Invaders / Victim of Fate / Gorgar / Ride the Sky / Heavy Metal (Is the Law), η πανέμορφη μπαλάντα  Forever and One που την ερμήνευσαν μαζί οι Kiske και Deris , το αγαπημένο μου Dr. Stein για να κλείσουν με ένα μακρόσυρτο How Many Tears. Για το encore κράτησαν Perfect Gentleman (ευχάριστη έκπληξη), Keeper of the Seven Keys  και βέβαια το I Want Out με δεκάδες μπαλόνια να πετάγονται στους 10.000 περίπου θεατές. Η σκηνή τρεράστια, όπως σε όλα τα ευρωπαικά φεστιβάλ, με ανύπαρκυα σκηνικά, παρά μόνο με μια μεγάλη φωτιζόμενη κολοκύθα που επάνω της ήταν η ντραμς και η μεγάλη οθόνη όπου έτρεχαν διάφορα video, που έδεναν με τα τραγούδια.
Jinjer

Εκείνο που είδαμε το Σάββατο το βράδυ δεν ήταν ένα καλολαδομένο συγκρότημα, δεν ήταν ένα πραγματικό super star όπως έχει εξελιχθεί ο Hansen, δεν ήταν ένα συγκρότημα που είχε 2 ισάξιους τραγουδιστές που ήξεραν που πατούσαν και σε κανένα σημείο δεν «πάτησαν» ο ένας επάνω στον άλλο, ήταν το Κορυφαίο Power Metal συγκρότημα, σε μια καλή βραδιά τους. Κι είμαστε τυχεροί που βρεθήκαμε εκεί και δεν έβρεξε, γιατί σίγουρα θα χάλαγε την εικόνα.
Θεωρώ ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ την τιμή των 35€ για ένα t-shirt αλλά όλοι αγόραζαν (όπως κι εγώ). Οπότε…..
 
TRIVIA
Στις ανταποκρίσεις συναυλιών, δεν είθισται η χρήση trivia αλλά επιτρέψτε μου μια εξαίρεση, αφού είμαστε άτυχοι και ΔΕΝ τους είδαμε το 1988 όταν περιόδευσαν με τους Iron Maiden, στην Seventh Tour of a Seventh Tour που πέρασε από την Ελλάδα αλλά χωρίς αυτούς, προφανώς για οικονομικούς λόγους.


 Κείμενο: Αλέξανδρος Ριχάρδος

Φωτογραφίες; Γιάννης Μπίθας, Αντώνης Αλεξανδράκης

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. συμφωνώ μαζί σου μέχρι κεραίας...μόνο που δεν αγόρασα το tshirt ;) I want Out!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρωμανός Ριχάρδος20 Ιουνίου 2023 στις 7:48 μ.μ.

    Οι helloween πολυ καλοί με ωραίο ήχο, οι jinjer απο την αλλη......

    ΑπάντησηΔιαγραφή