Με τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα να υπολειτουργούν και αρκετά να είναι εντελώς κλειστά, αλλά και με την ελαχιστοποίηση των κοινωνικών συναναστροφών και την οικογενειακών συναντήσεων, μπορούμε πράγματι να πούμε πως τα Χριστούγεννα του 2020 - και η συνακόλουθη πρωτοχρονιά του 2021 - θα μείνουν στην ιστορία ως οι γιορτές με τα λιγότερα δώρα. Ας θυμηθούμε όμως, μέρες που είναι, αυτό το all time classic κομματάκι του Βασιλιά.
Όπως είναι γνωστό, μετά την δεύτερη κυκλοφορία των Mercyful Fate, Don’t break the Oath (1984), στους οποίους ο King Diamond (Kim Bendix Petersen) ήταν τραγουδιστής, ο τελευταίος αποχώρησε από το συγκρότημα λόγω μουσικών διαφορών με τον κιθαρίστα τους Hank Shermann και ακολούθως η μπάντα διαλύθηκε (προσωρινά, καθώς επανήλθαν το 1995). Φεύγοντας ο King, πήρε μαζί του τον δεύτερο κιθαρίστα Michael Denner και τον μπασίστα Timi Hansen (πέθανε στις 4/11/2019 από καρκίνο), έφερε τον παικταρά Andy Larocque στη δεύτερη κιθάρα και τον έτερο παικταρά, ελληνοσουηδό Mikkey Dee (Μιχάλης Δελάογλου) στα τύμπανα και έφτιαξε το προσωπικό του σχήμα, τους μοναδικούς King Diamond.
Το EP No presents for Christmas αποτελεί την πρώτη επίσημη κυκλοφορία της μπάντας και βγήκε στην αγορά ακριβώς την ημέρα των Χριστουγέννων του 1985 (25/12/1985) για να δώσει μια γεύση του νέου συγκροτήματος του King αλλά να κάνει, επίσης και το black humor του.
Το ομώνυμο κομμάτι είναι μια δυνατή και επιθετική speed metal σύνθεση, ένα μικρό δείγμα του τι πρόκειται να ακολουθήσει στο σύντομο μέλλον. Ξεκινάει με την μελωδία του Jingle Bells μέχρι που μπαίνει ο King Diamond με τo διαβολικό του γέλιο και το κομμάτι παίρνει φωτιά. Οι στίχοι είναι χιουμοριστικοί και περιγράφουν μια κατάσταση στην οποία όλα έχουν στραβώσει και ο Άγιος Βασίλης δεν μπορεί να βγει και να μοιράσει τα καθιερωμένα δώρα των Χριστουγέννων, ενώ παράλληλα γίνεται αναφορά και σε διάφορους καρτούν χαρακτήρες όπως οι Tom και Jerry και ο Donald Duck. Εκτός της θεατρικής φωνής του King, ιδιαίτερη εντύπωση κάνουν οι μελωδίες και οι εναλλαγές σόλο των Larocque/Denner, ενώ λίγο πριν το τέλος το κομμάτι χαλαρώνει και το μπάσο (ή η κιθάρα) παίζει την μελωδία από τον “Ρούντολφ το ελαφάκι”, για να κλείσει το τραγούδι με άλλο ένα σατανικό γέλιο- σήμα κατατεθέν του King.
Στη δεύτερη πλευρά του EP υπάρχει το τραγούδι “Charon” από το επερχόμενο πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος, Fatal Portrait, που κυκλοφόρησε δυο μήνες μετά, τον Φεβρουάριο του 1986.
To No presents for Christmas αποτελεί μια από τις επιτυχίες των King Diamond κυρίως για το ιδιαίτερο χιουμοριστικό του στυλ και στίχους αλλά, επίσης, επειδή φανερώνει τις συνθετικές ικανότητες του ανεπανάληπτου King Diamond, όπως και το υψηλό μουσικό επίπεδο των υπόλοιπων μελών και κυρίως την κιθαριστική δεινότητα του Andy Larocque, σημαντικότατο στήριγμα της μπάντας και συνοδοιπόρο του King Diamond μέχρι σήμερα.
Εκτός του single, το τραγούδι υπάρχει και στο mini LP-συλλογή The Dark Sides που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 1988, μετά το άλμπουμ Them, όπως και σε μια re-issue κυκλοφορία του Fatal Portrait (2007).
Ευκαιρία λοιπόν, μέρες που είναι και καταστάσεις που περνάμε, να διασκεδάσουμε τον «πόνο» μας και να τιμήσουμε ιδιαιτέρως το θρυλικό τραγουδάκι τωνKing Diamond. Καλά Χριστούγεννα λοιπόν και ξεχάστε τα δωράκια φέτος γιατί ο Άγιος Βασίλης βρίσκεται σε lockdown και ο Rudolf έχει ρεπό!
XOXOXOXOXOΧΟ!!!!
ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΕΡΒΟΣ
22/12/20
Δημοσίευση σχολίου