ΟΣΟΙ ΕΙΔΑΜΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ BOHEMIAN RHAPSODY ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΟΡΙΑ: TΙ ΚΑΝΕΙ O ΜΠΑΣΙΣΤΑΣ JOHN DEACON;

Η ταινία για τη βιογραφία των Queen αλλά και του Freddie Mercury, μού θύμισε την ύπαρξη(!) του μπασίστα John Deacon ο οποίος μετά το θάνατο τού Mercury διέκοψε τις εμφανίσεις με το συγκρότημα. Μέλος από την αρχή του συγκροτήματος και με την παρουσία του να έχει περάσει απαρατήρητη, ο Deacon είχε συνθέσει 4 από τα μεγάλα hits του συγκροτήματος, τα You’re My Best Friend(1976, Νο7 Μ.Βρετανία, Νο 16 Αμερική), Another One Bites the Dust(1980, Νο7 Μ.Βρετανία, Νο 1 Αμερική), Back Chat(1982, Νο40 Μ.Βρετανία) και I Want to Break Free(1984,  Νο3 Μ.Βρετανία, Νο 45 Αμερική) ενώ είχε συμμετοχή και σε άλλα τραγούδια του συγκροτήματος που δεν έκαναν επιτυχία εκτός του Under Pressure! Σπούδασε ηλεκτρονικός στο Chelsea Callege και στο συγκρότημα είχε τον έλεγχο των οικονομικών. Οι προβεβλημένες προσωπικότητες στους Queen, πέραν του Freddie Mercury, ήταν ο κιθαρίστας Brian May και ο ντράμερ Rodger Taylor. Ο Deacon δεν φαινόταν να αισθάνεται μειονεκτικά με αυτή τη στάση, διατηρώντας ένα εξαιρετικά χαμηλό προφίλ κάτι που φάνηκε και μετά την αποχώρησή του.
Εμφανίστηκε στην περίφημη Tribute συναυλία προς τιμή της μνήμης του Freddie Mercury στο Wembley, συμμετείχε σε πολύ λίγες εμφανίσεις των τριών πλέον Queen κι αποσύρθηκε το 1997 μετά την κυκλοφορία του τραγουδιού No-One But You όπου οι τρεις τους πλέον το ηχογράφησαν αφιερώνοντας το στον Mercury με τα φωνητικά να μοιράζονται οι Taylor και May!

Οι δύο τελευταίοι συνέχισαν το ταξίδι των Queen με τους γνωστούς τραγουδιστές (Paul Rodgers, Adam Lambert) και τις συναυλίες αλλά και κυκλοφορίες όπως το studio άλμπουμ The Cosmos Rocks(2008) με τον Paul Rodgers καθώς και τα live Return of the Champions (CD/LP/DVD, 2005), Super Live in Japan (DVD, 2006) που κυκλοφόρησε μόνο στην Ιαπωνία και το Live in Ukraine (CD/DVD, 2009).
O Deacon έχει 6 παιδιά και ζει στο Putney με τη σύζυγό του Veronica Tetzlaff με την οποία είναι παντρεμένος από το 1978. Όπως λέει ο ίδιος έχει χρόνια να ανταλλάξει έστω και μια κουβέντα με τους May και Taylor και αρκείται στην είσπραξη των δικαιωμάτων που του αναλογούν από τη χρήση του ονόματος των Queen αλλά και τα δικαιώματα! Φυσικά δεν δίνει συνεντεύξεις και δεν φωτογραφίζεται μόνος του ή με την οικογένειά του και ποτέ δεν ειδοποιεί τους φωτογράφους για να καλύψουν τις μετακινήσεις τους.
Χαρακτηριστικό είναι ότι ζει στο ίδιο σπίτι που αγόρασε με τα πρώτα χρήματα που πήρε από τα δικαιώματα. Οι May και Taylor, τον χαρακτηρίζουν πάντα ήρεμο και προσγειωμένο, σε σημείο που αναρωτιόντουσαν πως μπορεί να είναι πάντα έτσι, όταν δίπλα του συνέβαιναν τόσα πράγματα!  
Πολλοί έχουν εκφράσει τη θεωρία ότι πάσχει από κατάθλιψη μετά το θάνατο του Mercury καθώς μετά το θάνατό του έπαιξε μόνο 3 φορές. Την πρώτη ήταν στο μεγαλειώδες tribute στη μνήμη του Mercury στο Wembley στις 20 Απριλίου 1992 και τις άλλες δύο φορές σε φιλανθρωπικές συναυλίες για το νοσοκομείο King Edward VII.
Επανεμφανίστηκε το 1997 και μαζί με τους άλλους δύο Queen ηχογράφησε το The Show Must Go On με τα φωνητικά του Elton John για το Bejart Ballet του Παρισιού. Αποσύρθηκε εντελώς μετά την ηχογράφηση No-One But You (Only the Good Die Young) που συμπεριλήφθηκε στη συλλογή Queen Rocks. Η απουσία του ήταν ηχηρή και κατά τη διάρκεια της εισόδου του συγκροτήματος στο Rock’n’Roll Hall of Fame το 2001. Το ...περίεργο με την παρουσία του στην ταινία, δεν είναι ότι περνάει αδιάφορα αλλά υπάρχει και μια συζήτηση με τον Mercury που μάλλον τον μειώνει, κάτι που θα μπορούσε και να μην υπάρχει.  
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
27/11/18/

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. πολυ καλα εκανε και αποσυρθηκε απο τα πολλα πολλα

    την ιδια απορια εχουν και αρκετοι youtubιστες

    https://www.youtube.com/watch?v=2rYzSmFW3H4

    ΑπάντησηΔιαγραφή