Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ POWERSLAVE ΤΩΝ IRON MAIDEN

Το Σεπτέμβριο του 1984, κυκλοφόρησε το Powerslave, το 5ο άλμπουμ των Iron Maiden (No 2 Ενωμένο Βασίλειο, Νο21 Αμερική) που συνέχισε την εντυπωσιακή πορεία που είχαν ξεκινήσει από το 1980, αλλά και ο προκάτοχός του, Piece of Mind.
Στο παρόν άρθρο, θα ασχοληθούμε με το εξώφυλλο του άλμπουμ που έχει πλούσια θεματολογία, καθώς ο Derek Riggs όταν το έφτιαχνε πρέπει να είχε και έμπνευση και χιούμορ.

Το μόνο εξώφυλλο των Iron Maiden που μπορεί να συγκριθεί το Powerslave σε λεπτομέρειες είναι το Somewhere in Time. Κεντρική φιγούρα στο Powerslave ο επιβλητικός Eddie εμφανίζεται σαν φαραώ πλαισιωμένος από σφίγγες και δύο αγάλματα του θεού Ανούβι. Από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες, που δείχνουν το χιούμορ του συγκροτήματος αλλά και του Riggs. Θα χρειαστείτε μεγεθυντικό φακό και ίσως κάποιες μικρές λεπτομέρειες να μην φαίνονται στο εξώφυλλο του cd λόγω μεγέθους.
Πάνω από την πρώτη κάτω αριστερά μικρή σφίγγα υπάρχει η επιγραφή Indiana Jones was here, ενώ πάνω από το κεφάλι της διπλανής της σφίγγας, υπάρχει ζωγραφισμένος o Μίκυ Μάους! Απέναντι,  δεξιά όπως κρατάτε το εξώφυλλο, πάνω από τη δεύτερη μικρή σφίγγα, υπάρχει η επιγραφή Wot, no Guiness! Βάζοντας το μεγεθυντικό φακό στα ιερογλυφικά που υπάρχουν στο μνημείο, θα διαβάσετε τις λέξεις Bullocks και Wot alod of crap!
Το σμήνος πουλιών στα αριστερά παραπέμπει στο τραγούδι τους Rime of the Ancient Mariner, ενώ το σύμβολο του Derek Riggs υπάρχει στη μετόπη πάνω από τη μεγάλη κεντρική σκάλα.
Διαβάστε εδώ την ιστορία του εξώφυλλου Number of the Beast. 
Με τα βέλη προσδιορίζονται τα ενδιαφέροντα σημεία.
AΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
20/9/17/
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου